MX World

07/06/2021 07:58 - geplaatst door Stingray

Thibault Benistant finishte zondag tweede in het Frans kampioenschap in Ernée. De regerende EMX250-kampioen eindigde in beide MX2-reeksen tweede. Jago Geerts bleef op een 12de plaats steken, na een vijfde plek en een DNF.

Lees veder onder Thor! Credits: MX July.

Slechts twee van de drie rijders van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team reisden naar Ernée af: Jago Geerts en Thibault Benistant. Maxime Renaux koos voor een vrij weekendje zodat hij mentaal en fysiek fris is voor de start van het wereldkampioenschap in Rusland, komend weekend.

Zwakke starts

Het Monster Energy Yamaha Factory duo schoot niet goed uit het starthek in de eerste reeks. Benistant dook tiende het veld in, Geerts was bijna laatste nadat hij nipt een crash had kunnen vermijden na een tik van Langenfelder. De Balenaar - voor de gelegenheid met nummer 364 - had in de beginfase ook nog eens last van opgepompte armen, waardoor hij moeite had om naar voor op te rukken. Vooraan was Benistant intussen opgeschoven naar de vierde plek, maar hij wou meer. De Fransman - die voor eigen volk reed - bleef pushen en schoof nog twee plaatsen op en finishte tweede. Geerts vond uiteindelijk ook het goede ritme en kwam na een lange inhaalrace nog mooi als vijfde over de streep.

DNF Geerts

Benistant nam in de tweede reeks een ijzersterke start op zijn YZ250FM. De Fransman dook net achter zijn landgenoot Vialle in de eerste bocht en streed vijf ronden langen voor de leiding. Geerts daarentegen kwam weer slecht weg (17de), maar kon in de openingsfase al heel wat plekjes goedmaken. Na vier ronden kwam hij al als zesde door. Maar dan ging het mis. Jago maakte een foutje en ging tegen de grond. De vice-wereldkampioen verloor veel tijd en plaatsen en besloot dan maar om de strijd te staken. Benistant kwam ook ten val, maar verloor gelukkig geen positie en finishte opnieuw tweede.

Jago Geerts: "Ik nam twee heel slechte starts vandaag, wat de job een pak moeilijker maakte natuurlijk. In de eerste reeks was ik bijna laatste en had ik ook nog eens last van opgepompte armen. Toch kon ik nog terugkomen tot de vijfde plek. Verre van slecht. In de tweede reeks vocht ik, na opnieuw een povere start, terug tot plek zes. Maar dan maakte ik een stom foutje en ging neer. Ik was te ver achter en wou geen risico's meer nemen."

Thibault Benistant: "Ik ben best wel tevreden over mijn twee races. Het gevoel op de motor was prima, de afstelling top. Het was ook plezant iom weer voor publiek te rijden, al was het nog niet de grote masse. Het was vooral een heel goede laatste test met het oog op het WK, dat volgende week start. Wel spijtig van die kleine schuiver in de tweede reeks. Ik had graag langer met Vialle in duel gegaan."