MX World

15/06/2021 08:25 - geplaatst door Stingray

Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een indrukwekkende zesde overall behaald in zijn debuut in de MXGP-klasse tijdens de eerste ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2021. Kjer Olsen reed voor het eerst in de eredivisie na vele jaren van succes in MX2 en reed twee berekende races om sterke resultaten te behalen in beide manches. In de MX2-divisie opende Jed Beaton zijn campagne met een solide zevende overall met MX2-rookie Kay de Wolf als 16e.

Thorren om verder te lezen.

Tegen de prachtige achtergrond van de Zwarte Zee was het circuit van Orlyonok in Rusland het toneel van de openingsronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross 2021. De snelle, hardpack-baan bood uitdagende omstandigheden voor alle rijders, waarbij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zorgde voor wat uiteindelijk een positieve start van hun seizoen 2021 was.

Zijn debuut in de MXGP-klasse in Rusland maakte voormalig MX2-ace Thomas Kjer Olsen. Na een sterke start in de eerste race, schoof Kjer Olsen op naar de achtste plaats in ronde negen en reed vervolgens consistente ronden voor de rest van de manche om zijn positie te behouden en een comfortabele top-10-finish te claimen.

In de de tweede manche voltooide de Deen opnieuw de eerste ronde, goed geplaatst bij de leidende rijders, als zevende. Ondanks een kleine crash in de derde ronde, waardoor de 24-jarige naar de 12e plaats degradeerde, herpakte Thomas zich snel en stelde hij een racelange aanval samen die resulteerde in een welverdiende zevende plaats. Samen met zijn achtste in de openingsrace behaalde TKO de zesde plaats algemeen voor een werkelijk indrukwekkend debuut in de MXGP-klasse.

In de MX2-klasse arriveerde Jed Beaton met hoge verwachtingen in de eerste ronde na zijn vierde plaats in het kampioenschap van vorig jaar. De Australiër zat in het ritme vanaf het moment dat hij het circuit van Orlyonok betrad en zette de derde tijd neer in de getimede kwalificatiesessie om een ​​gunstige startpositie voor de puntenraces te verzekeren.

In de eerste race ontstond er chaos in de openingsronde, waarbij Beaton na een sterke start een paar posities terug schoof. Na een harde aanval door het veld claimde de op de FC 250 gemonteerde rijder een welverdiende zevende in de openingsmanche. De tweede race begon met Jed opnieuw in de top-10 tot een zware val in ronde drie hem degradeerde naar de 17e. Gelukkig ontsnapte de 23-jarige aan een blessure en baande hij zich een weg naar voren om de 11e plaats in de manche te behalen, goed genoeg voor de zevende overall en vitale, zwaarbevochten kampioenschapspunten.

Kay de Wolf begon zijn MX2-carrière met een indrukwekkende 10e plaats in de openingsmanche van de MXGP van Rusland. Na vele maanden tijdens het laagseizoen gericht op het verbeteren van zijn hardpack-rijvaardigheid, wierp Kay's harde werk zijn vruchten af ​​met zijn top-10 raceresultaat bij zijn MX2 Wereldkampioenschapsdebuut. Frustrerend was dat race twee niet zo vruchtbaar was voor de jonge Nederlander. Een flinke crash resulteerde in een beschadigde machine en een 21e plaats.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing komt vervolgens in actie tijdens ronde twee van het FIM Wereldkampioenschap motorcross, op 27 juni, voor de MXGP van Groot-Brittannië, waar Arminas Jasikonis terugkeert naar het racen in de MXGP-klasse.

Thomas Kjer Olsen: “Ik ben superblij met vandaag. Toen ik aan deze race begon, was het allemaal een beetje onbekend. Mijn doel was om in de top 10 te eindigen, dus om als zesde te eindigen is echt geweldig. Het kostte wat tijd om mijn flow in race één te vinden, maar voor race twee voelde ik me geweldig op de motor en ik voelde me de hele dag fysiek sterk. Ik maakte een paar fouten in race twee, maar kwam toch terug om als zevende te eindigen. Dit resultaat is een mooie boost voor het vertrouwen in het begin van het seizoen.”

Jed Beaton: “De dag begon heel goed met een derde plaats in de kwalificatie. Vanaf daar was het niet mijn beste dag, het was in ieder geval niet waar ik wilde zijn. Het is de eerste van 19 ronden, dus er is nog een lange weg te gaan en er zijn nog veel races, dus het is nog lang niet voorbij. De klasse is zo druk dat het vandaag moeilijk was om te passeren, maar vanaf hier gaan we verder.”

Kay de Wolf: “Het voelt geweldig om eindelijk mijn eerste MX2 GP te hebben gereden. Het team was geweldig en ze hebben zo'n geweldige fiets voor me gebouwd. Het is duidelijk dat de tweede race niet geweldig was met een grote crash, maar het maakt allemaal deel uit van de leercurve. Daarvoor had ik een goede race en crashen van de zesde plaats was geen onderdeel van het plan, maar ik ben erg blij met hoe ik me vandaag op de motor voelde. Ik heb veel tijd besteed aan het verbeteren van mijn rijvaardigheid op hardpack en dit geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen. ”