MX World

12/09/2021 10:35 - geplaatst door Stingray

Het doek is gevallen over het AMA-kampioenschap. In Hangtown kregen we enigszins een verrassende ontknoping. Dylan Ferrandis was al kampioen en won in stijl de eerste reeks voor Ken Roczen. Die leek dus veilig op weg naar de tweede plaats. Maar in de start van de tweede reeks kregen we een crash met Roczen als voornaamste slachtoffer. Opgave voor de Duitser, en dat was het sein voor Eli Tomac om zijn seizoen glans te geven. Hij won de slotreeks voor Cooper Webb en pakte zo in extremis het zilver af van Roczen.

In de 250 klasse draaide alles uit opeen regelrechte thriller. Leider Jett Lawrence verprutste zijn start, ging een paar keer op zijn oor liggen. Ondertussen won Justin Cooper vlot de reeks voor RJ Hampshire. Meteen halveerde Cooper de achterstand tot 11 punten. In de slotreeks tekende zich een drama af toen Cooper tweede zat maar Jett pas als dertiende werd opgetekend. Cooper ging door op de leiding, maar Lawrence, gevallen in ronde een, bleef nu kalm en schoof stelselmatig op richting titel. Hij werd uiteindelijk derde en dat volstond om Cooper naar zilver te verwijzen voor broer Hunter Lawrence.

Uitslagen/eindstand 450

Uitslag/eindstand 250