MX World

13/09/2021 08:36 - geplaatst door Stingray

De slotwedstrijd van het Frans kampioenschap Zijspannen werd behoorlijk Belgisch gekleurd. Marvin Vanluchene en zijn balans as Robbie Bax wonnen alles wat er te winnen was, drie keer op rij. Peter en Jarno Steegmans namen een matige start als  7de. Ze groeiden in de tweede (4-de) en derde (2-de) reeks en stonden zo als zilveren span op het podium. De Franse dag-eer werd gered door Killian en Evan  Prunier. Ook present:  Sanders-Badaire op een vierde plaats en ook Maris-Martens (16) en Devoldere-Rostingt (23) plaatsten zich in de uitslag.

Eindstand FK: 1.Vanluchene-Bax, 2. Bax-Musset (afwezig, reden ONK), 3. Prunier-Prunier. 

Amandine Verstappen won de drie reeksen bij de Dames en is Frans kampioene voor Jessie Joineau en Virginie Germond.

Foto FB Vanluchene.