MX World

19/09/2021 18:16 - geplaatst door Stingray

Bijna huiveringwekkend juist bij de realiteit, mijn ironisch bedoelde post van gisteren. Al leken sommigen dat zelfs niet begrepen te hebben. Maar vandaag stellen we inderdaad vast dat het WK helemaal open ligt. Drie redenen: de sleutelbeenblessure van Tim Gajser, de val/blessure van Antonio Cairoli en het meesterschap van Jeffrey Herlings. De Nederlander ging aan de haal in de start, eerst met Ben Watson en vanaf de vierde ronde voor Jorge Prado. Gasjer was  in de staart van het peloton verzeild en Cairoli nam niet eens de start. Jeremy Seewer leek nog eens goed te rijden maar vanuit de tweede rij kwamen Calvin Vlaanderen en een alweer sterke Romain Febvre opgerukt. Herlings reed driekwart minuut weg van Prado en Febvre sloot af als derde nadat hij in de slotfase ook langs Vlaanderen was geraakt. die overigens vierde werd voor ene sterke Brian Bogers.

Prado, Herlings en Febvre legden meteen de reeksuitslag nummer 2 meteen vast. Herlings beet zich lang de tanden stuk op Prado, maar ging er enkele ronden voor tijd voorbij. Waar dit keer het verschil slechts 5 seconden bedroeg. Vlaanderen was weer bij de les en werd vierde voor Seewer, ook nog eens goed bezig. Gajser slaagde er in om vier plaatsen te winnen en achtste te worden. Maar het volstond niet om de meubelen te redde. Herlings is de nieuwe Opper Jef in de WK-stand. Dat kan weer helemaal beginnen met 1 punt voorsprong op Gajser, die nu even kan herstellen en 4 op Febvre. Prado staat vierde voor Cairoli, waar we niet van weten hoe erg de gevolgen van de val in de kwalificatie zullen zijn.

Brent Van doninck viel in de eerste reeks terug en werd elfde in de tweede. Beste Belg dus, met 6 punten voor Strijbos en een brilscore voor Van Horebeek.