MX World

20/09/2021 08:21 - geplaatst door Stingray

Schitterende organisatie van MC De Wielewaal op de perfect geprepareerde baan (drie shovels!) aan de Picoreistraat. Al maar goed ook want anders zou het meesterschap van Sven van der Mierden nog vetter worden uitgedrukt. De  leider in het ONK  zorgde er in de eerste meters al voor dat iedereen wist wie hier ging winnen. Slechts tot halfweg konden Rene De Jongf en Kay Ebben min of meer de schijn ophouden. Maar aan eht einde van de rit zegevierde van der Mierden met meer dan een halve minuut voorsprong.

In de 250 cc-klasse kende leider Andrea Bonacorsi een zwarte dag. De Italiaan won de eerste manche maar kreeg  vijf plaatsen straf wegens geluidsoverlast. In de tweede manche haalde hij het einde niet. Daardoor spitste de race zich toe tussen Hakon Fredriksen en Rick Elzinga.  Elzinga moest langs Fredriksen wilde hij zegevieren. Hij zette een paar keer aan, maar Fredriksen pareerde en won met de slotreeks ook de grootste beker. Met Nikita Kucherov als derde.

Uiteraard blijft van der Mierden leider in de 500. Zelfs Bonacorsi overleeft dankzij het totaal onoverzichtelijke systeem van bruto en netto resultaten.

Sven van derMierden by Niels Ooms MX.