MX World

17/10/2021 13:55 - geplaatst door Stingray

De voorlaatste ronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross voor dames is afgesloten met een zege van titelverdedigster Courtney Duncan van Bike it MTX Kawasaki. Ze won in Arroyomolinos voor Nancy Van De Ven van Ceres 71 Racing en Kiara Fontanesi. Het WMX-kampioenschap komt in een beslissende fase met de slotwedstrijd nju zondag in Petramurata. En dat was duidelijk te merken tijdens de races vol actie van vandaag, met veel opwinding bij de titelkandidaten.

Verder lezen onder Thor, credits MXGP.

In de eerste race was het Shana Van der Vlist die de holeshot pakte voor Fontanesi en Van De Ven. Van De Ven veroverde al in de eerste ronde de leiding env erspeelde ze vervolgens aan Fontanesi. Titelverdedigster Courtney Duncan begon de race als vijfde en een ronde later reed ze op de derde plaats na het passeren van Van der Vlist en Gabriela Seisdedos van RFME WMX Team. Fontanesi bleef de race leiden met een voorsprong van 1.711 seconden op Van De Ven, tot Duncan op de Nederlandse begon in te lopen en te passeren. Duncan zette vervolgens de snelste ronde van de race toen ze Fontanesi naderde en voordat we het wisten, hadden we een intense strijd om de leiding. En ik gefe u nu mijn versie: Courtney zg dat Fontanesi naar de buitenkant dreef. Ze  schoof mee op en ging dan zwaar aan leunen van Kiara, die volgens mij gewoon van de baan werd geduwd. Wellicht volgde er geen klacht maar een jury moet dit toch zien. Weerleg maar als je niet met me eens bent. Duncan leidde en Fontanesi hernam als derde. Het leek er op dat Cortneyu vlot naar reekswinst reed, maar er bestaat iets als bad karma.  Ze, crashte zwaar terwijl ze een tear-off trok, waardoor Van De Ven de leiding kon nemen en de race kon winnen voor Duncan en Fontanesi 

In race twee was het Larissa Papenmeier van Yamaha Racing 423 die de holeshot pakte voor Van De Ven en Duncan. Fontanesi werd vierde. Duncan nam vervolgens de tweede positie over van Van De Ven. Die reageerde onmiddellijk  de Nieuw-Zeelandse wist de plek veilig te stellen. Ze ging toen achter Papenmeier aan en verdrong die van de leiding. Sara Andersen ging achter Van De Ven aan voor de tweede plaats, terwijl Fontanesi Lynn Valk voor de vijfde plaats passeerde, na een fout te hebben gemaakt. Duncan zette vervolgens de snelste ronde van de race neer en breide haar voorsprong op Van De Ven uit terwijl Fontanesi Papenmeier als vierde bijhaaqlde. De Duitse probeerde te reageren, maar Fontanesi lag al ver voor. Papenmeier kwam onder druk staan ​​van Daniela Guillen van RFME WMX Team. Dit maakte het Spaanse publiek natuurlijk wild. Fontanesi maakte vervolgens een fout waardoor ze terrein verloor van Van De Ven. Duncan won de reeks en de GP met Van De Ven als tweede zowel in de reeks en op het podium met Fontanesi op drie.

Op weg naar de laatste ronde in Pietramurata leidt Duncan het kampioenschap met 16 punten op dan Fontanesi en Van De Ven, die op 28 punten staat.

Courtney Duncan: “Ik stond vandaag onder veel druk. De tweede race was redelijk goed. In de eerste ronde kon ik een aantal goede passes maken. Ik dacht dat ik het daar niet zo slecht deed en reed behoorlijk soepel. Dus natuurlijk ben ik vandaag blij met een andere overall-zege. Mijn plan is hetzelfde als altijd. Geef gewoon alles!".

Nancy Van De Ven: “Ik had het het hele seizoen moeilijk, maar race na race wordt ik beter en voel me ook beter. Eigenlijk had ik een goede start in de eerste race, ik reed mijn eigen race met een heel goed ritme en ik kon profiteren van de fouten van twee renners. Daardoor kon ik de overwinning pakken en gemakkelijk mijn eigen race rijden. Tijdens de tweede race reed ik niet zo goed als in de eerste race en ik probeerde gewoon op de tweede plaats te blijven omdat Kiara en Andersen redelijk dichtbij waren. Ik eindigde als tweede in de reeks én de GP.

Kiara Fontanesi: "Als je naar de resultaten kijkt, is het 3-3. Ik behaalde het podium en voelde me goed rijden. Ik slaagde er nog steeds in om de pole-positie te pakken, wat best goed is. Dus over het algemeen ben ik blij met mijn rijden dit weekend. Natuurlijk hoopte ik op betere resultaten omdat ik moest winnen om in een betere positie voor het kampioenschap te staan. Dit gezegd hebbende, geef ik niet op tot het einde van het kampioenschap, want dit is wat ik heb geleerd".