MX World

19/11/2021 14:10 - geplaatst door Stingray

Hij was over de leeftijdslimiet voor de MX2, en Rockstar energy Husqvarna Factoy haalde Roan van de Moosdijk binnen naast Kay De Wolf. Ik polste bij de teamleiding naar de  plannen voor Jed Beaton. "Komt binnenkort nieuws over," vertelde men mij. En kijk, we zijn een paar dagen later en Jed Beaton wordt bevestigd bij F&H Kawasaki dat mee de stap naar de MXGP zet. Lees er alles over onder Thor. Fotocredits: team. 

Nadat hij in 2016 zijn potentieel al had laten zien toen hij vanuit zijn geboorteland Tasmanië naar Europa reisde om een ​​geblesseerde rijder te vervangen in de Europese kampioenschappen, trad Jed twee jaar later toe tot het F&H Kawasaki Racing Team om voor het eerst deel te nemen aan het MX2 Wereldkampioenschap. Na regelmatig top acht resultaten te hebben geboekt tijdens de eerste rondes van zijn rookie-seizoen, claimde Jed het allereerste WK-podium van het team met een derde positie in de Portugese GP in Agueda. Na acht ronden als vijfde in de serie te houden, liep hij helaas een beenbreuk op tijdens de Britse GP en moest hij de rest van het seizoen missen. De Australiër, die de afgelopen twee seizoenen in elk van de laatste twee seizoenen in de top vijf van het MX2-wereldkampioenschap eindigde, nadat hij nog eens zes GP-podia had gescoord, opent een nieuw hoofdstuk in zijn carrière in 2022. transfers naar de MXGP-klasse met het Nederlandse F&H Kawasaki Racing Team gevestigd in Moordrecht.

Jed Beaton: "Ik ben erg enthousiast om opnieuw te tekenen bij F&H Kawasaki Racing Team. We hebben in het verleden samen geweldige dingen bereikt en ik heb het gevoel dat we nu hetzelfde kunnen doen in de MXGP-klasse; het is een grote stap voor zowel mezelf als het team, maar we zijn er allebei enthousiast over en er klaar voor."

Nathalie Fase (teammanager): “We kijken erg uit naar onze hernieuwde samenwerking met Jed, aangezien hij altijd deel uitmaakte van onze familie. Dat Jed bij ons terugkomt zegt iets over ons wederzijds vertrouwen en de band die we met elkaar hebben. In 2018 behaalden we met hem ons eerste MX2-podium en we hopen deze spannende uitdaging samen aan te gaan in de MXGP-klasse. We hebben er alle vertrouwen in dat het weer een mooie samenwerking met elkaar gaat worden. We kunnen allemaal niet wachten om te beginnen!”

Steve Guttridge (Racing Manager – Kawasaki Motors Europe): “Jed toevoegen aan de MXGP-line-up op onze KX450 in het F&H Kawasaki Racing Team is een opwindend vooruitzicht! Het team blijft veel ervaring opdoen en leert elk seizoen snel en dus voor KME om meer groen toe te voegen aan de MXGP-startlijn, binnen een topteam en met een getalenteerde rijdercombinatie, was de weg vooruit voor het seizoen 2022. ”