MX World

24/11/2021 10:47 - geplaatst door Stingray

Het bleef een beetje onduidelijk welke kant het op zou gaan bij Monster Energy Yamaha MXGP Factory Racing. Het team van Louis Vosters, waar Seewer en Coldenhoff blijven,  licht nu al een tip van de sluier op. Maxime Renaux, wereldkampioen MX2 schuift door naar de Koninginneklasse. En dat meteen voor twee seizoenen.

Lees het persbericht onder Thor.

Yamaha Motor Europe bevestigt dat regerend FIM MX2 wereldkampioen motorcross Maxime Renaux in 2022 de stap naar de MXGP-klasse zal maken. De 21-jarige Fransman werd opgenomen in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. Een contract minstens tot eind 2023. Renaux rijdt al meer dan tien jaar bij Yamaha en heeft zich een weg omhoog gewerkt in de Yamaha Racing-piramide, sinds hij een jonge ster in wording was op een YZ85.

In 2015 veroverde Maxime drie EMX125-overwinningen aan boord van een GYTR-gekitte YZ125 en won uiteindelijk zijn eerste wereldtitel met een indrukwekkende overwinning op het Junior 125cc Wereldkampioenschap in El Molar, Spanje, in datzelfde jaar.

Voor 2022 is Renaux klaar voor het volgende hoofdstuk en de uitdaging in zijn carrière. Na de Paris Supercross eind november stapt de Franse ster over naar de koningsklasse, waar hij de doorgewinterde MXGP-rijders Jeremy Seewer en Glenn Coldenhoff zal vergezellen onder de Monster Energy Yamaha Factory MXGP-luifel.

Maxime Renaux Monster Energy Yamaha Factory MXGP-rijder “Ik weet dat het een geheel nieuwe uitdaging wordt. Het is het belangrijkste deel van mijn carrière, want als je eenmaal de MXGP hebt bereikt, sta je aan de top. Ik voel me er klaar voor. Ik heb de motor reeds getest en ik voel me al heel goed en echt comfortabel. Ik heb in het verleden op een 450 gereden, maar het is de eerste keer op een Factory YZ450FM. We gaan in de winter testen en ontwikkelen om de motor op mijn maat te maken."

Louis Vosters, Monster Energy Yamaha Factory MXGP-teameigenaar “We zijn erg blij om Maxime te verwelkomen in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team naast Jeremy en Glenn. Het MXGP Wereldkampioenschap is enorm competitief, maar Maxime heeft de snelheid en vaardigheden om een ​​veelbelovend rookieseizoen te beleven. Hij heeft zijn hele carrière binnen de Yamaha-familie doorgebracht en Maxime is een voorbeeld van de succesvolle Yamaha-piramide, die erop gericht is een rijder door de junioren naar het toppunt van motorcrossraces te brengen. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.”