MX World

05/12/2021 10:05 - geplaatst door Stingray

De 19-jarige Oostenrijkse motorcrosser Rene Hofer is zaterdagmiddag 4 december 2021 bij het skiën dodelijk verongelukt nadat hij bedolven raakte onder een lawine.  Ook twee andere mensen verloren hierbij het leven. De lawine deed zich voor in Tweng, een gehucht van Lungau (Oostenrijk). Het ongeval deed zich voor in de vroege namiddag.

Dit is echt nieuws dat je niet, nooit verwacht... Dit moet zo verschrikkelijk binnen komen bij de familie en de mensen in de onmiddellijke omgeving van dit grote motorcross talent.

Rene was fabrieksrijder voor KTM in de MX2-klasse. Hij won dit seizoen zijn eerste GP middels een reekszege en een vierde plaats in Piëtramurata op 27 oktober 2021. Om vier dagen later nogmaals een GP manche te winnen. Hij werd zesde in de eindstand van het WK.

Medeleven.... het moet, maar we wensten dat we meer konden doen voor de familie.

Onder Thor een korte bio van Rene Hofer.

Rene Hofer, werd geboren in Alberndorf in der Riedmark Oostenrijk  op 4 januari 2002. In 2016 werd Hofer zowel Europees als Wereldkampioen in de 85cc-klasse, op KTM. Vanaf 2017 kwam Hofer voltijds uit in het EMX125-kampioenschap. Hij wist in elke wedstrijd punten te behalen en sloot het seizoen af op de vijfde plaats. In 2018 bleef Hofer uitkomen in het EMX125-kampioenschap. Hij won twee wedstrijden, maar geraakte geblesseerd toen hij aan de leiding stond in de tussenstand. Finaal werd hij nog derde in de eindstand.

In 2019 maakte Hofer de overstap naar de EMX250-klasse en sloot het seizoen af op de vierde plaats. Tijdens de vrije weekends in de EMX250-klasse nam Hofer deel aan het Wereldkampioenschap in de MX2-klasse. Zo werd hij zevende in de Grand Prix van Italië en uiteindelijk nog negenentwintigste in de eindstand van het WK. Hofer werd op het einde van het seizoen ook geselecteerd voor het Oostenrijkse team in de Motorcross der Naties. Hier won hij de "Ricky Carmichael Award", als best geklasseerde jonge rijder.

Vanaf 2020 komt Hofer voltijds uit in het WK in de MX2-klasse voor het fabrieksteam van KTM. Hij liet zich opmerken door zijn goede starts en werd tweede in zijn tweede WK-reeks uit zijn carrière. Door deze goede resultaten werd zijn contract opengebroken en verlengd tot en met 2022. Tijdens de vierde GP van het seizoen ging het echter mis. Bij een valpartij brak Hofer zijn linkerschouder. De blessure moest operatief behandeld worden en zo zat zijn seizoen er voortijdig op. Hofer werd uiteindelijk nog zesentwintigste in de eindstand.