MX World

28/06/2022 17:11 - geplaatst door Stingray

Is het toeval of wat? Ons vorige item ging over Harri Kullas die leider is in de Britse Nationals. Harri Kullas, die we ooit de supersub noemden, want al enkele invalbeurten achter de rug. Ik weet het niet, maar ik denk dat Harri zijn zaakjes - letterlijk - goed voor mekaar heeft. Rijdt in competities waar hij kan winnen en geld verdienen, het is zijn beroep. En ook zonder dat is hij zonder meer in staat om top tien te rijden in elk WK or whatever. En dat gaat hij doen ook, voor GebbenVan Venrooy Yamaha. Waar hij Arminas Jasikonis vervangt.

Lees het persbericht onder Thor.

Gebben van Venrooy Yamaha verwelkomt Harri Kullas binnen het team. Vanaf het moment dat Arminas Jasikonis besloot om een pauze te nemen van de MXGP wedstrijden, was het team op zoek naar een vervanger. Het team is enthousiast om te kunnen mededelen dat Harri Kullas de plaats van Jasikonis over zal nemen en geselecteerde wedstrijden van het wereldkampioenschap MXGP zal gaan rijden.

Kullas zal het debuut op de Gebben van Venrooy Yamaha maken op 16 en 17 juli in Loket, Tsjechie. Kullas is welbekend met het Yamaha materiaal omdat hij ook in het Brits Kampioenschap uitkomt op Yamaha. In dit kampioenschap rijdt hij voor het Cab Screens Crescent Yamaha team en vecht hij om de overwinningen. Ondanks dat hij zich de laatste jaren heeft geconcentreerd op het rijden van wedstrijden in Engeland, heeft Kullas veel ervaring op het gebied van het rijden van Grand Prix’s, zowel in de MX2 als de MXGP klasse. Na een paar jaar geen deel uitgemaakt te hebben van het MXGP paddock is Kullas gemotiveerd om terug te keren op het hoogste niveau.

Commentaar Harri Kullas: ‘’Ik ben heel dankbaar voor deze kans met het Gebben van Venrooy Yamaha team. Ik heb het team al een aantal jaren gevolgd en het ziet er zeer goed uit. Ik ben dan ook blij dat ik voor ze kan rijden. Mijn rijden gaat erg goed momenteel en daarom pak ik deze kans met beide handen aan. Uiteraard is het wereldkampioenschap MXGP zeer competitief en het zal niet makkelijk worden maar ik geef mezelf voor 100 procent en ik zal iedere wedstrijd gaan genieten. Ik wil het Cab Screens Crescent Yamaha team bedanken voor hun positiviteit en dat ik de wedstrijden om het wereldkampioenschap toe kan voegen aan mijn kalender.’’

Commentaar Klaas Hattem (teammanager): ‘’We zijn blij dat we een overeenkomst hebben gesloten met Harri Kullas. Wanneer een kans zich voordoet om een rijder met zoveel ervaring en mogelijkheden als Harri in je team op te nemen dan hoef je hier geen twee keer over na te denken. Het team zal er alles aan doen dat Harri zich op de motor en in het team thuis zal voelen. We kijken uit naar Loket.’’