MX World

30/06/2022 10:18 - geplaatst door Stingray

Betty Van  Lommel bezorgde ons een steno verslag van de IMBA EK wedstrijd in het Oostenrijkse Feldkirch, georganiseerd door de Zwitserse bond SAM. Lees onder Thor.

Race rapport Imba Feldkirch !
Een fantastisch circuit, duizenden toeschouwers en volle bak zon 31°. 21dames aan de start, 4 takt, 2 takt en 2x 85cc piloten.
#36 Ophelie Ernotte. Al dadelijk pech, een lekke voorband in de tijdstraining P18. Maar wel top prestatie in de 3 reeksen met haar 85cc! 3 x P16 totaal P16. En ook de strijd met de andere 85cc dame had ze gewonnen.
#37 Fynia Messiant belandde in de training serieus met haar maag op haar stuur, waar ze de heel dag last van had. Maar toch wou ze rijden! Petje af. P20, P18, en P19. Totaal P19. Haar doel: ervaring opdoen en niet laatste te zijn was bereikt.
#39 Milla Goormans was telkens mee vooraan in de start. In reeks 1 had ze zich naar P5 gevochten ,maar na een crash kwam ze pas 18 door. Ze beet van zich af en werd nog mooi 12. In de andere reeksen hard gereden en mooi gedoseerd P7 en P8. Totaal P9.
Newbies om trots op te zijn!
#32 Britt Van Muylem begon de dag slecht met zware buikgriep! Helemaal leeg moest ze aan de wedstrijden beginnen. Bovendien waren er wat problemen met de afstelling van haar moto waardoor ze slechte starts kende. Toch blijven volhouden en gevochten voor elke plaats! P11,P9, P11. Totaal P11.
#31 Steffi Laier zag het na haar bodemonderzoek in de tijdstraining niet meer zitten! Na veel morren, ijstherapie en pijnstillers kwam de motivatie terug. En hoe!! 3x holeshot en 3 prachtige reeksoverwinningen. Als een echte diesel kwam haar turbo in de 3e reeks op gang waardoor ze deze met riante voorsprong won.
Super blij met de prestaties en de teamspirit !!!
Dank je wel Luc Driesen voor de mooie foto's.
Volgende Imba wedstrijd is onze thuiswedstrijd op het mooie circuit van Warsage. 7 augustus, kom onze dames maar aanmoedigen!