MX World

11/07/2022 19:09 - geplaatst door Stingray

Er is alweer een geslaagd weekeinde dat achter de rug ligt, en he komende wenkt al. Motorcross zat volgende week, dat merkt U onder Thor.

15 & 16 & 17 juli - Lichtenvoorde, Nederland. De zwarte cross, het grootste muziek event van nederland (denken we toch) maakt ook al jaren ruimte voor de motorcross. Over de drie dagen komen telkens twee klassen in actie.  Vrijdag: 50cc Calimero Klasse – ONK 125cc. Zaterdag: ONK 500cc – ONK 250cc. Zondag: ONK Motocross Sidecar & Quad Masters.

16 & 17 juli - Loket, Tsjechië. Het WK hervat na de Oost-Aziatische trip weer op de baan van Loket. Veel Belgen zullen de reis maken. Naast de vaste MXGP en MX2 worden ook de Europese finales van de 65 en 85 cc gereden, met heel wat Belgen. Het wordt heel druk daar, want tevens een race voor het EMX2-t en een EK edstrijd voor e-bikes.

16 & 17 juli - JMS/VLM, Nismes. Blikvanger wordt Clement Desalle. De voor JMS en VLM verre uitstap is er eentje om wedstrijden aan vakantie te koppelen, daar tegen de Franse grens. Bovendien is de kans niet denkbeeldig dat veel AMPL- en FPCNA-rjders naar het voormalige MXoN-circuit komen. Ze rijden in hun eigen gebied en hun federatie organiseert niet in de zomer.

16 & 17 juli - Tessenderlo, VJMO/MCLB. Ook de Vlaamse bond maakt een voor hen verre verplaatsing naar de Oosterbergen in Tessenderlo. MC De Kempenzonen organiseren. Ook VMCF-piloten zijn hier welkom.

16 & 17 juli - Vrije bond, Verdun. De Master Kids, een internationale wedstrijd, nu al enkele jaren in Frankrijk.