MX World

19/09/2022 10:18 - geplaatst door Stingray

Ondanks het feit dat de dagzege naar Brian Bogers ging, toonde Sven Van Der Mierden zich zondag een waardig kampioen. Hij vertrok minder goed, maar toen Miro Sihvonen wegviel achter leider Bogers bezette hij de tweede plaats. Hi zou die behouden voor Rene De Jong, Nick Leerkes en Freek Van der Vlist. In reeks twee zette hij De Jong al in de eerste ronde aan de kant, maar tegen Bogers was de kersverse kampioen niet opgewassen. De top vijf was op het einde identiek aan die van reeks 1. Er zijn nog  2 ONK's te gaan in Sint-Isidorushoeve en Boekel, maar door het bruto/netto systeem kan de titel niet meer ontsnappen aan Sven Van der Mierden.

Kjell Verbruggen won de 250 cc-klasse voor Sem de Lange en Leopold Ambjornsson. Verbruggen won de eerste reeks, de tweede was voor Joël Rizzi. Jeremy Knuiman, die vijfde werd blijft leider. Mirco Ten Kate was de beste in de 125 cc)klasse voor Lotte Van Drunen en Roan Tolsma. Douwe Van Mechgelen debuteerde met een achtste plaats.