MX World

24/09/2022 20:07 - geplaatst door Stingray

Hoe moet je het verlies van een WK-verteren? Wel, door in de kwalificatie de vloer aan te vegen met de Amerikaanse SX- en outdoor kampioen en de vice-wereldkampioen van de MXGP plus nog een aantal ex-wereldkampioenen. Jeremy Seewer startte het beste samen met Mich Evans en Glenn Coldenhoff. Die zag Geerts meteen passeren en toen Seewer ten val kwam prikte 'The Jag' al een eerste keer bij Evans. En het duurde niet lang of hij veroverde de leiding. Hij zou niet veel over houden op de nummer twee, but hey, what the heck! Het was die nummer twee, Eli Tomac die een prachtrace reed. Niet zo goed gestart dreef hij midkoers zijn tempo op. Het zag er naar uit dat een fouten makende Seewer het nog zou houden, maar in de slotmeters kwam Tomac toch langszij. Oké, het gaat maar om de kwalificaties, maar als adrenaline boost kan dit toch tellen. Voor de rest geen negatieve verassingen met de beste Europese rijders vooraan. De vreemde eenden in de bijt waren de Canadees Dylan Wright en de voor Guam uitkomende Benny Bloss die tiende en veertiende werden.

Credits Marc Van Nueten.