MX World

26/09/2022 09:27 - geplaatst door Stingray

De vele regenval heeft een ervaren club als MC.Wambeek niet uit hun lood weten te slaan want de omloop lag er voor de rijders perfect bij. Uiteraard zijn er bij dergelijke weersomstandigheden minder piloten op het appèl maar de toeschouwers lieten het niet aan hun hart komen. Bij de inters kon de plaatselijke David Segers het thuispubliek vermaken met een dubbele zege al moest de Construct-KTM rijder er wel alles uitpersen om in de eerste manche het duel te winnen met Mark Boot en Stijn Verstrepen. In de slotreeks was Romain Delbrasinne de spelbreker van dienst maar de ervaring van David Segers haalde ook nu weer de bovenhand. De eindzege ging dus verdiend naar David Segers voor Stijn Verstrepen en Romain Delbrassinne waardoor Stijn Verstrepen nu met een dikke bonus aan de leiding komt van het kampioenschap met nog 1 proef te gaan op de Heeserbergen in Lommel. In de 250 cc klasse was Maxime Colson een streepje sneller dan kampioenschapsleider Frederic Weigert.

Volgende weekend zijn alleen de jeugdrijders van VMCF aan het werk in het Duitse Wisskirchen in het kader van de BENEDU-cup.

Onder Thor: de reeds gekende kampioenen.

In Wambeek werden een pak nieuwe kampioenen gehuldigd met spannende ontknopingen bij de Aspiranten en de Nieuwelingen A waar de rijders elkaar van geen haar losten.

Nieuwe gekroonde VMCF kampioenen

PW 50 cc : Tao Corretel

Initiatie 65 cc : Tibo Vancauwenbergh

Nieuwelingen 65 cc : Tom Corretel

Nieuwelingen 85 cc : Lyam Geraerts

Junioren 85 cc : Joshua Weigert

Aspiranten : Kobe Clerebout

Beloften : Retse Desmet

Nieuwelingen 250 cc : Nick Wijns

Nieuwelingen A : Robbe Prouvé

Nieuwelingen B : Koen Renard

Nieuwelingen C : Kurt Vandekerkhove

PITBIKES : John De Voe

Experten : Wesley Van Winkel