MX World

27/09/2022 09:24 - geplaatst door Stingray

"Voor mij was het een goed weekend. Jammer dat wij naast het podium grijpen want dat was toch stiekem een kleine droom om met een podiumplaats afscheid te kunnen nemen. De regen op zondag zorgde bij mij voor een dubbel gevoel. Het was een voordeel voor Team België maar tegelijkertijd ook een nadeel. Vooral voor mij, want ik wist al direct dat mijn motor het in de zware omstandigheden zwaar te verduren ging krijgen. Mijn motor sparen om in beide reeksen de aankomst te halen was een even grote zorg als proberen nog een laatste keer alles uit mijn lijf te persen. Vijf weken geleden had ik nog een verlamde arm na mijn val in St-Jean d’Angely. Ook al overheerst de teleurstelling toch mag ik mij gelukkig prijzen deel uit te kunnen maken van Team Belgium."
 
"Op zondagmorgen tijdens het ontbijt drong het tot mij door dat ik een laatste keer MOEST gaan ontbijten op een bepaald uur en ook een laatste keer in de wagen MOEST stappen om naar een circuit te rijden. Dat valt vanaf zondagavond allemaal weg. De twee laatste ronden miste ik duidelijk de focus. Proberen te genieten van mijn laatste meters als Grand Prix atleet werd naar de achtergrond verdrongen door fysiek zware omstandigheden van de race. Na het overschrijden van de finish viel er een zware last van mijn schouders. Fysiek en mentaal zijn de laatste 2 jaar van mijn carrière slopend geweest. De wil om nog uitzonderlijk goed te willen presteren is nog steeds aanwezig maar de jaren hebben hun tol geëist. Vooral beter willen doen dan mogelijk met een motor die nog in volle ontwikkeling is, heeft aan mij gevreten. Nu is het tijd voor iets anders in mijn leven. Samen met Glenny heb ik twee schatten van kinderen. Wij hebben net samen een huis gekocht en het leek mij op zondagavond het ideale moment om haar, die ik als mijn soulmate beschouw, ten huwelijk te vragen. Na de wedstrijd heb ik haar ten huwelijk gevraagd en Glenny heeft volmondig ja gezegd. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons leven."
Credits: Betamotor.