MX World

27/09/2022 10:49 - geplaatst door Stingray

In Kramolin werd om de landentrofee voor Zijspannen en Quads gestreden. De Amerikanen die er na de Covid weer bij waren wonnen alle Quadreeksen met Bryce Ford en tweemaal Joël Hettrich. Randy Naveaux was onze beste man met een 2/3-score. Jan Vlaeymans zetten een 15/12 neer en Kjell Op De Beeck werd in zijn eerste manche ook vijftiende. In de tweede reeks leek hij zeventiende te worden, maar hij kreeg vijf  strafplaatsen aan zij broek  vanwege te veel geluid. De Amerikanen, met Chad Wienen als derde man, wonnen afgetekend van Ierland, met daarachter Frankrijk, Italië en Nederland met gelijke punten. België werd zesde.

Bij de zijspannen begonnen de Belgen goed/slecht aan de dag met de zege van Vanluchene-Bax. Ze haalden het voor Brown-Chamberlain en Bax-Cermak. Vandaele-Soenens moesten er in de derde ronde al uit. In de tweede reeks was de eerste plaats voor Hermans-De Veene voor Varik-Kunnas en Brown-Chamberlain. Vandaele-Soenens werden nu negende met Sanders-Rostingt op dertien. In de laatste race van de dag smaakten ook Bax-Cermak reekswinst. Van Luchene-Bax pikten de tweede plaats in voor Varik-Kunas. Sanders-Rostingt veroverden nu hun beste resultaat op de achtste plaats.

België strandde op een wat wrange vierde plaats, want brons was zeker en vast haalbaar geweest. Nederland won utieraard voor Groot-Brittannië en Estland, dat maar één punt ovefr had op de Belgen.

Bax-Cermak, credits SMX pix.