MX World

14/09/2014 08:16 - geplaatst door Marcel Dirks

De zaterdag, voorbehouden aan de training en kwalificaties, leerde ons dat de omloop op een hoogte ligt van 1800 meter. Gisteren al liet Tim Mathys (Standing Construct KTM) weten dat deze hoogte een heel andere motorafstelling vereiste. Strijbos gaat er op zoek achter een eerste GP-zege en een achtste podiumplaats.

De omloop zelf, instant gemaakt, bevat lange en hoge sprongen. Met een rare ondergrond, betonhard, met aan de oppervlakte plakkend slijk. Ook Suzuki leerde snel dat het motorvermogen op deze hoogte fel werd teruggeschroefd.   Strijbos trainde als tweede en zou later in de kwalificatie derde worden. He team had ondertussen de handen vol gehad om de motor zo goed als mogelijk af te stellen.

Kevin Strijbos: “Het was een goede dag en ik reed al goed in de tijdstraining. De eerste keer dat de we baan op gingen was het vrij modderig, de tweede maal gelukkig niet meer. In de kwalificatie nam ik een goede start. Ik zat in derde positie in de tweede bocht. Nagl was weg, en soms had ik de indruk dat ik naderde op Caïroli. Maar ik maakte wat foutjes, en verder heb ik getracht om vlotte rondjes te rijden, met het oog op de racedag. We hebben heel wat aan de motor gedaan om het verloren vermogen op te pikken. We monteerden onder andere een ander vliegwiel, waarna de motor feller reageerde. We starten hier ook in de eerste versnelling, anders doen we dat in zijn tweede. Ik denk dat de sprongen te hoog en te ver zijn voor deze condities.”