MX World

08/09/2014 11:38 - geplaatst door Marcel Dirks

Met een schamele dertiende plaats in de eerste reeks verzekerde Jeremy Van Horebeek zich van de tweede plaats in het WK MXGP. Op één wedstrijd van het einde kan hij niet meer bijgehaald worden door Kevin Strijbos. Het verhaal van The Jerre, en de andere Yamaha’s in Trindade….

Op zaterdag kwam Van Horebeek ten val in de kwalificatie. Hij blesseerde zich hierbij aan de rechter enkel. Met een stevig verband en een ferme portie “grinta” verbeet hij de pijn. Heel eventjes bezette hij de zevende plaats, maar naar het einde toe moest de door pijn overmande Van Horebeek terrein prijs geven. Maar de buit was binnen. Jeremy kwam niet meer in actie in de slotreeks. Maar hij heeft een héél mooi seizoen achter de rug. 12 maal op het podium en het toetje in de vorm van de GP-zege kwam er in Tsjechië. Medisch onderzoek zal moeten uitwijzen of Van Horebeek zondag start in Léon. Van Horebeek: “Ik vindt het best een vreemde gedachte, wanneer ik er aan denk dat ik tweede ben in het WK. Maar ik heb zo vaak op het podium gestaan en ik denk dat ik ook heel regelmatig was. Ik heb fouten gemaakt die wellicht elke rookie maakt, en ik leer nog iedere wedstrijd bij. Ik ben er klaar voor om in 2015 voor de titel te gaan. Gisteren verloor ik in de kwalificatie mijn concentratie. Ik was bezig met de reeks van vandaag en zo maakte ik een vergissing. Dat maakte dat ik in de eerste reeks echt heb afgezien. Maar ik heb de klus geklaard.” David Philippaerts was helemaal fit na zijn enkelblessure. Twee keer tiende, maar dat is ge zien het deelnemersveld en zijn gebrek aan motortijd niet echt schitterend.

Philippaerts: “Het was geen gemakkelijke week na een volle maand zonder motor. De baan lag moeilijk en ik had het verschrikkelijk warm. Ik was helemaal leeg op het einde van de slotreeks. Volgende week wil ik een mooi einde aan het seizoen breien. En dan maar weer opmaken voor 2015.” De ex-wereldkampioen denkt dus duidelijk niet aan stoppen en gaat wellicht verder meet zijn privé éénmansteam. Rui Gonçalves beloofde voor de start vuurwerk. Maar de Portugees raakt niet uit het sukkelstraatje waarin hij gans het seizoen al verkeert. Tot overmaat van ramp ging de ketting van de Yamaha stuk in de slotreeks. Foto: Van Horebeek met de enkel ophet ijs. Credits: Yamaha