MX World

05/09/2014 11:51 - geplaatst door Marcel Dirks

Waar er voor enkele jaren nog commotie ontstond over het al dan niet toekennen van het statuut permanent circuit inop de Kraaienhorst in Sint-Lenaarts, heeft het dossier nu plots een heel andere wending gekregen. De eigenaar, zeg maar steenbakker Floren, gaat de put dempen, omdat de nog resterende klei niet geschikt is om stenen te bakken.

Hier volgt een citaat uit Het Laatste Nieuws van vandaag, 5 september: AMC Sint-Lenaarts houdt op te bestaan. Sinds 1989 organiseerde de club motor- en autocross wedstrijden in een zandgewinningsput aan Kraaienhorst. Maar nu de eigenaar steenbakkerij Floren de put aan het vullen is, blijft er niets meer over om op te crossen. Zand erover, dat moet eigenaar Floren gedacht hebben toen hij hoorde dat de grond niet bruikbaar was voor de steenbakkerij. Omdat de klei niet goed is om stenen van te bakken, vult een aannemer de crossput terug op. Later zal het terrein verkocht worden als landbouwgrond. Het einde van de put betekent ook meteen het einde van de cross. "Zonder de klei en de put is crossen hier helemaal niet aantrekkelijk. Nu zouden we natuurlijk in het veld gaan crossen, maar dat willen de meeste deelnemers niet", sakkert Gilbert Janssens, voorzitter van AMC Sint-Lenaarts. "Er zit niets anders op dan te stoppen. Dat is heel spijtig, want we waren enkele jonge mensen aan het klaarstomen om de fakkel over te nemen."

AMC Sint-Lenaarts telt 9 bestuursleden en 5 crossers. De club werd opgericht in 1973 als een supportersclub voor crosser Ludo Van Riel uit Sint-Lenaarts. Sinds 1976 zijn ze officieel aangesloten bij de Belgische bond en in 1989 kwamen ze naar het Kraaienhorst. einde citaat Eens te meer zit de motorcross weer in de hoek waar de klappen vallen. Toch bedankt aan de mannen van Sint-Lenaarts,  en hun club die toch vaak garant stond voor goed georganiseerde wedstrijden op een van de mooiste kusntmag aangelegde omlopen.