MX World

28/07/2014 09:13 - geplaatst door Marcel Dirks

Kevin Strijbos won in Loket zijn eerste manche van het seizoen. Ploegmaat Clement Desalle startte niet meer in de slotreeks, vanwege een slepende blessure aan de linker hand. Thor!

In het spoor van kopstarter Desalle schoof de Rockstar Energy Suzuki-rijder gepast door toen Clement verzwakte. Kevin won riant, Van Horebeeck volgde op tien seconden. In de slotreeks leek het succes te keren. Strijbos pikte aan bij leider Caïroli en Jeremy Van Horebeeck, maar daar bleef het bij. Erger nog, toen Van Horebeeck echt de WK-leider onder druk zette, leek het alsof Strijbos moest passen. Maar in een zinderend slotstuk verloor Strijbos nipt de strijd om de tweede plaats van Caïroli. Hij werd tweede in de eindstand. Het verschil tussen zilver en goud was 0.309 seconde! Voor Kevin ondertussen ook al het zevende podium van het seizoen
  Kevin Strijbos: “Het ging perfect in de eerste reeks. Na een prima start bleek mijn snelheid  voldoende om voorop te blijven. In de slotreeks had ik halfweg een dipje. Toch probeerde ik na Jeremy ook om Caïroli te passeren. Het scheelde niet veel in de spurt.”

Desalle houdt wellicht het seizoen voor bekeken. Zaterdag crashte hij met Frossard. Hij voelde zich niet fit en het onbrak hem aan vertrouwen. De meeste last werd veroorzaakt door zijn linker pols, die hij blesseerde in Italie.  Brazilie en Mexicl zijn twijfelachtig voor Desalle. Clement Desalle: “ Ik moet de pols laten herstellen. Dat wil ik doen zonder operatie. Pas nu is gebleken dat er een barst in zat, opgelopen in Maggiora. Maar daar was niks te zien op de scan. Ik won er zelfs mee in Teutschenthal. We zullen zien of we het seizoen vol maken”.