MX World

22/04/2014 13:33 - geplaatst door Marcel Dirks

Ook voor de MX2-klasse houden we het deze week op een globaal overzicht. U leest de quote’s en anderer zaken. Dus Thorren maar.  

Jeffrey Herlings – Red Bull KTM: “De wedstrijden waren niet perfect, maar ik ben wel tevreden met het resultaat. Mijn starts waren niet al te best. Toch kon ik doorzetten met reekswinst voor gevolg. Je moet er rekening mee houden dat ik uit blessure kom en dat ik bovendien ook nog een virale infectie opliep. Ik kon niet veel trainen met de motor, dus we ogen niet klagen.” Arnaud Tonus – CLS Monster Energy Kawasaki: “ Ik had het zaterdag al naar mijn zin in de kwalificatie. Ik was natuurlijk wel pissed na de kleine val in de eerste reeks. Maar toch is het leuk om vast te stellen dat ik kan knokken tegen Herlings. In de tweede reeks heb ik al gedaan wat mogelijk was om Herlings te kloppen. We zaten kort bij mekaar, maar na een paar kleine foutjes van mij ging de zege naar Jeffrey. Geloof me, ik ga naar Valeknswaard om te winnen!” Giacomo Gariboldi – Honda Gariboldi Racing: “We zijn uiteindelijk nog blij met het resultaat. Zaterdag  kwam Tim Gajser zwaar ten val, en hij vreesde het ergste voor de knie. Daar bleek hij zondag geen last van de hebben. Tim passeerde na een slechte start zeker 20 rijders in één ronde en kwam als zevende door. Dit heb ik nog niet veel toppers zien doen. Tim maakt elke GP progressie. Hij is ook mentaal heel sterk bezig. Hij is klaar voor de volgende stap.” Glen Coldenhoff – Rockstar Suzuki kon dit keer geen vierde podium op rij scoren. Hij moest constant vechten om rond te geraken op Bulgaarse bodem. Twee keer rond de tiende plaats gestart leverde hem dat twee maal de zevende plaats op. Jeremy Seewer – Rockstar Suzuki: “ De negende en tiende plaats zijn niet slecht vandaag. Mijn starts waren niet zo goed. Ze dreven me naar buiten in de eerste reeks en in de tweede start kwam ik ten val. In de eerste reeks leverde ik slag met Anstie. Die slechte starts hebben een reden. Er waren maar een paar droge plaatsen waar je voldoende grip had. Helaas lagen die buitenkant, en daar pas ik voor.

Julien Lieber- Rockstar Suzuki: “het was een zware dag maar ik denkt dat de top tien wenkt. In de start van de tweede reeks had ik het gevoel dat het hele peloton op mij viel. Ik ben twee keer moeten terug komen. Het resultaat is niet goed,maar ik doe wat ik kan om zelfvertrouwen te kweken.” Petar Petrov – Kemea Yamaha: “Eindelijk eens een opsteker! Dat dit in Bulgarije gebeurt is super! Normaal rijdt ik altijd slecht hier, maar dit jaar was het anders. De omloop was door de regen veel technischer en moeilijker, waardoor je het verschil kon maken. In de eerste manche viel ik en moest ik achteraan terug van start gaan. Ik heb alles gegeven en van de wedstrijd genoten. Ik kon het publiek horen schreeuwen. Dat was kicken. In de tweede reeks lag de omloop er verraderlijk bij. Ik wou niet te veel risico’s nemen maar na een mooi duel met Coldenhoff finishte ik zesde. Dit zijn de rijders waarmee ik moet strijden. Ik ben blij dat ik na teleurstellende weekends twee goeie uitslagen heb kunnen neerzetten. Op nu naar Valkenswaard !” Luke Styke – Kemea Yamaha: “Zaterdag verliep goed. Ik finishte twaalfde. Op zondag verliep het moeilijker. Ik vond de juiste lijnen niet. Bovendien ging ik door mijn pols bij een sprong. Ik reed daarna gespannen en te voorzichtig om mijn pols niet extra te belasten.” Marnicq Bervoets – Kemea Yamaha coach: Ik ben blij dat we een goed resultaat mee naar huis kunnen nemen. Na de vele tegenslagen is dit opsteker voor het team. Iedereen blijft hard werken en het is altijd fijn als dit beloond wordt met goeie resultaten. Petar reed een hele sterke eerste manche. Hij was één van de snelste op de omloop maar crashte spijtig genoeg. In de tweede reeks denk ik dat hij in de eerste manche iets te veel pijlen verschoten had, anders had er nog meer in gezeten. Hij finishte op een handvol seconden van de derde plaats maar goed, het is goed voor het vertrouwen dat hij twee goeie resultaten heeft kunnen neerzetten. Valentin Guillod - Standing Construct KTM nam kopstart in de kwalificatie. Hij viel letterlijk terug naar de vijftiende plaats. Na enkele prima rondetijden finishte hij als tiende. Zondag kwam hij na een ronde als achtste door. Hij gooide zich in de strijd, maar pal op de finish viel hij van de motor. Hij bleef er aan hangen en belandde buiten de baan. Met een gehavende motor en dito lijf zat er niet meer in dan de achttiende plaats. Een val in de start van de slotreeks noopte van bij de aanvang tot achtervolgen. Toch sleepte Valentin de twaalfde plaats uit de brand. Niet wat werd verwacht, maar al bij al nog redelijk.

Damon Graulus Standing Construct KTM koos voor de finale van het Frane kampioenschap. Na het missen van 3 GP’s leek dit de beste oplossing. In Thomer La Sogne startte Graulus als tweede. Maar hij viel letterlijk terug tot de  tweeëntwintigste plaats. Na een doorgedreven achtervolging werd hij negende. De eerste manche werd gewonnen door Arnaud Aubin, de dag voordien nog aan de slag in Sevlievo, voor Simon Mallet en Cyrille Coulon. Aubin won ook de slotreeks. Dit keer was Graulus wel mee en bezette de tweede plaats voor Mallet. In de superfinale werd Graulus zesde.  Milko Potisek won deze Super voor Gregory Aranda en Valentin Teillet. Graulus is de nieuwe Franse kampioen MX2 voor Aubin. Hij wordt vierde in de Open klasse. Het is wel vreemd dat FFM een kampioenschapsproef organiseert tegelijkertijd met een GP toch?