MX World

02/04/2014 19:59 - geplaatst door Marcel Dirks

Graag vragen we dat eidereen die ook maar eens in Lille gaat rijden om volgend bericht te lezen!!
Eind 2010 is bij de gemeente een wijziging gevraagd van de milieuvergunningsvoorwaarden van MotoClub Lille vzw ondersteund door een petitie van een 350 tal mensen.
Een beslissing hieromtrent is op het schepencollege genomen op 11 april 2011.
Zowel de aanvragers als MC Lille zijn tegen deze beslissing in beroep gegaan bij de provincie Antwerpen.. Na een aantal geluidsmetingen heeft de provincie onlangs een uitspraak genomen. Thor it voor enkele wijzigingen

Wat onmiddellijk van toepassing wordt is dat de trainingsuren op woensdag en donderdag verschuiven van 14h00 tot 19h00 naar 13h00 tot 18h00. Ook de wedstrijden mogen in plaats van 8h00 s’ morgens pas aanvangen om 09h00. Voor dit laatste is nog een verandering mogelijk indien we de aanrijroute naar het terrein kunnen verleggen.   De beslissing van de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen is voorafgegaan door een uitgebreide argumentatie (14 blz). Samengevat staat hier in dat activiteiten (ten gevolge van de uitbating) die door de buurt als overlast ervaren wordt alleen door de beoefenaars kunnen gereduceerd worden. Hiervoor zijn twee hoofdpunten aangegeven: 1)      Een aantal piloten gebruiken niet de aangegeven route naar het crossterrein. Zij gebruiken sluipwegen via Wechelderzande die door de omwonenden als overlast ervaren wordt.
MotoClub Lille vraagt daarom iedereen met aandrang de weg naast de autostrade als aanrij route te gebruiken. Dit in het belang van het behoud van ons terrein. 2)      Wat het geluid betreft is elke specialist het erover eens dat dit aspect aan de bron moet aangepakt worden.
Geluidswallen of dammen zijn geen oplossing.
Dit wil zeggen dat de geluidsmetingen die we uitvoeren vanaf nu nog meer corrigerend zullen zijn, maar op termijn dwingend.