MX World

19/01/2014 19:39 - geplaatst door Marcel Dirks

Jens Getteman is iemand die we vorig seizoen in de MX1-klasse, vanaf 2014 officieel de MXGP-klasse een tijdlang moesten missen, de Motorsportfuture-rijder moest zijn Honda een tijdlang door blessures aan de kant zetten maar Jens is weer helemaal terug en stoomt zich momenteel in het zuiden van Europa klaar voor het nakende seizoen, toch had hij even tijd voor een kort interview... Thor it voor het interview met Jens Getteman

Foto's: Yolien Bormans, Kabouter Trek en 24MX Honda
  Je was in 2013 lange tijd “out” door blessures, liggen deze blessures nu definitief achter je?
Ja, afgelopen seizoen heb ik spijtig genoeg die blessures gehad maar die zijn nu helemaal achter de rug, ik heb hard gewerkt aan mijn revalidatie samen met mijn kine Mark Walraevens, Motorsportfuture en BVEtraining. Ik werk nog wekelijks met deze mensen.   Met Xavier Boog kreeg je deze winter een topvijf-kandidaat naast je in het team, hoe is de band tussen jullie?
De band met Xavier is zeer goed, hij is rustig van karakter, net zoals mij dus dat past goed samen.  Samen hebben we al enkele mototrainingen gedaan. We zijn ook al eens gaan squashen en bmxen, alles wat zowat plezierig is en toch onbewust iets aan je conditie doet.   Het seizoen begint net als vorig jaar erg vroeg, hoe verliep je voorbereiding tot nu toe en wat zijn de plannen nog voor de eerste Grand Prix?
De voorbereiding tot nu toe verloopt meer dan goed, ik zit goed op schema zowel fysiek als met de motortrainingen. Momenteel zit ik in Spanje tot 19 januari. Nadien rijd ik een stukje terug naar het Zuiden van Frankrijk waar we nog verdere testen gaan doen met het team.  Voor de eerste grand prix rijd ik Valence en Hawkstone Park om nog wedstrijdritme op te doen.   Met Dennis Dierckx kreeg je een mecanieker die de knepen van het vak goed kent, is hij enkel je mecanieker of kan hij je ook nog tips geven op het circuit?
Ik ben zeer tevreden met Dennis Dierckx als mijn mecanieker, hij is erg gemotiveerd en we komen ook nog eens goed overeen. Naast het sleutelen ziet hij met de ervaring die hij zelf heeft ook of iets goed of fout zit op het circuit.   Je kon vorig seizoen voor het eerst proeven van de koningsklasse, de MX1 die nu werd omgedoopt tot de MXGP, wat zijn de verwachtingen in 2014?
Ik ben zeer gemotiveerd voor het nieuwe seizoen en ik hoop dat ik de aansluiting kan maken met de betere jongens wat zeker niet simpel zal zijn maar ik doe mijn best, ik probeer veel te leren en vooral plezier te hebben onder het rijden. Honda en het 24MX Honda Team van Steven Lettani maar ook verschillende mensen rond mij geloven in mij en zij geven mij ook deze kansen. Ik ga meer dan mijn best doen om hen niet teleur te stellen! Ook hoop ik vooral dat ik geen BLESSURES krijg!!!  Doelstellingen op zich kan ik moeilijk nu zeggen! Tenslotte heb ik vorig jaar niet het volledige seizoen kunnen rijden! Ik hoop in ieder geval veel punten te scoren en dan zien we wel waar we eindigen!   Als er nog iemand is die je wil bedanken, ga je gang.... Ik wil zeker in de allereerste plaats mijnouders bedanken, zonder hen had ik nooit op dit niveau kunnen crossen.  Ook wil ik nog de volgende mensen bedanken:  Mijn supportersclub, dat zijn echt allemaal mensen die er veel voor over hebben om mij op weg te helpen, mijn fans, het 24MX Honda Racing, Motorsportfuture, BVETraining, mijn helper/manager Luc Goffin, Empirelogomats, Magda & Arnold van mijn clublokaal, DJO Donjoy,  Jartazi, Bart Roosens van Home Solutions, Gedak, De Pelsmacker, Steve Keppens. Ook een bedankt aan Harry Everts ! Ik heb er net een trainingsstage gelopen in Benicasim en het was super!   Alvast veel succes in 2014