MX World

16/05/2013 07:23 - geplaatst door Marcel Dirks

De sympathieke VMCF-pilote begon het seizoen supergemotiveerd. In 2012 behaalde ze de Europese titel, werd Belgisch kampioen dames VMCF en werd 2de bij de juniors MX2 VMCF. Natuurlijk wou ze deze titels opnieuw verdedigen in 2013.
In de winter werd er hard gewerkt aan de conditie, er werd een nieuwe motor aangeschaft, team Defraine zorgde voor de outfit…. Brenda zag het zitten! Thor it voor meer over Brenda haar blessure

Ze werd dan ook geselecteerd om samen met Elien De Winter deel te nemen aan de MXOEN te Frankrijk. De dames reden daar een sterke wedstrijd en behaalden een knappe 5e plaats.  Al de dameswedstrijden waar ze dit jaar bij VMCF aan deelnam schreef ze op haar palmares en ook bij de nationalen stond ze “haar mannetje”. Maar op 1 mei te Axel liep het mis: Ze werd brutaal van haar motor gereden en nam een stevige duik in het zand. Onmiddellijk voelde Brenda een stekende pijn in haar knie, van stappen was geen sprake meer. Een bezoek aan dokter Peersman bevestigde haar vermoeden: aanstaande vrijdag een noodzakelijke knie operatie. 8 weken out!!! Jammer genoeg gaat de IMBA op 23 juni van start te Denemarken, en zal Brenda op deze wedstrijd al verstek moeten geven.    Wij wensen haar langs deze weg veel moed en een spoedig herstel!!!