MX World

12/02/2013 18:22 - geplaatst door Marcel Dirks

Yoshimura Suzuki Factory Racing James Stewart heeft zijn tweede opeenvolgende top-vijf resultaat behaald in de zesde wedstrijd van het AMA Supercross kampioenschap in San Diego op zaterdagavond.
 
Stewart, die kwam naar San Diego na diverse dagen van testen, reed zijn Yoshimura Suzuki RM-Z450 naar zijn tweede kwalificatie heat overwinning van het seizoen. Hij had zich als tweede snelste gekwalificeerd tijdens de oefensessies en ging zijn acht ronden kwalificatie heat in met vertrouwen. Daar, Stewart had een goede start en kwam aan de leiding halverwege de wedstrijd en hij heeft de leiding niet meer afgegeven. Thor it voor het verdere verslag
 
 

Stewart zei : "Deze week kon ik twee dagen trainen. Het is moeilijk wanneer je niet in staat bent om te trainen tijdens de week . Maar dit was de beste wedstijd die ik tot nu toe heb gereden dit jaar, dus ik ben er blij mee. Ik moest werken voor de overwinning, maar het was leuk."

Stewart kwam goed voorbereid terug voor het Main Event in San Diego. Hoewel hij mindere starts had, de Yoshimura Suzuki rijder gebruikte zijn behendigheid en het vermogen van zijn Yoshimura Suzuki RM-Z450 om soepel maar agressief te rijden en kon hierdoor gaande zijn weg banen door het deelnemersveld.

"In het Main Event, had ik een slechte start en zat achteraan." zei Stewart. "Maar ik kon snel verschillende rijders passeren. Globaal, was het goed en de Yoshimura Suzuki RM-Z450 liep goed. Ik voelde me sterker tijdens het Main Event, ik wou dat wat meer kundig was geweest en dat ik nog sommige rijders had kunnen passeren. Maar ik mag niet klagen, twee vierde plaatsen en top vijf. Het is al beter dan tevoren, maar het is nog steeds niet waar we willen zijn. Nu gaan we terug, ik ga mij concentreren op mijn starts en hoop nog beter voor de dag te komen in Dallas."

Volgende wedstrijd in het AMA supercross kampioenschap is op zaterdag 16 februari in het Cowboys Stadium in Arlington in Texas.