MX World

28/08/2012 07:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Na een betere periode was het in Orp terug naar af want de regen had de omloop in een ware glijbaan herschapen. Toch lieten de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijders zich van hun beste kant zien. Thor it voor meer info.

Thomas van Erum kon middels een 4-3 als derde man mee op het podium.

Jordi van Mieghem die na zijn lange inactiviteit pas aan de tweede wedstrijd toe was dit seizoen liet goede dingen zien en werd erg mooi 3-8 in de reeksen.

Axel Nijs kon zijn super eerste reeks in de de herneming niet overdoen en viel net buiten het podium bij de nationalen. Axel werd 2-6 in de reeksen

Dietger Damiaens miste in de eerste reeks zijn start en knokte zich uit de achterhoede terug naar een 10e plaats. In reeks 2 nam hij kopstart en moest dan wat inbinden doordat hij in erg veel modder kwam. Hij werd 9é in deze reeks. In de tussenstand van het BK staat hij op plaats 6

Damon Graulus liet nu ook weer zien dat hij de nodige wilskracht heeft, en kans maakt om nog ver te komen in deze sport hij wist beslag te leggen op plaats 7- 4 in de manches.

Jens Getteman was duidelijk in zijn sas met de vettige ondergrond en wist beide reeksen op zijn naam te zetten. Hiermee vergroot hij de voorsprong in het BK.

Cyril Genot was in het Bulgaarse Sevlievo voor het WK jeugd, als enigste afgevaardigde voor België bij de 85cc. Cyril heeft er vooral ervaring opgedaan, op een beenharde baan en onder loodzware omstandigheden. De temperatuur schommelde het gehele weekend rond de 40°C. Cyril wist met de nodige op onthoudingen en foutjes 25 -32 te worden.