MX World

20/08/2012 08:37 - geplaatst door Marcel Dirks

Het was een lang en warm weekend voor een deel van de Motorsport Future Topspsort Vlaanderen rijders, met de nodige verplaatsing. Maar het was ook een productief weekend met schitterende resultaten voor enkele rijders. Zo behaalde Damon Graulus eindelijk loon naar werken en kon algemeen als 2e op het podium in Matterley Basin bij de EMX250. Thor it voor meer info.

Balen Keiheuvel 15 augustus: Cyril Genot wist er iedereen nog maar eens van zijn grote klasse te overtuigen en won beide reeksen met groot overmacht.

Thomas van Erum die uit een mindere periode komt kon met een 6-8 laten zien dat hij terug aan het vechten is en weldra zijn plaats in de top kan handhaven.
Jordi van Mieghem goed nieuws voor Jodri die na een lange periode out terug wedstrijdritme kon opdoen. Dit lukte met momenten zelfs heel aardig, Jordi werd 16e algemeen

Axel Nijs vond in het zware zand circuit niet echt een bondgenoot en werd 12e algemeen

Dietger Damiaens werd 12 in de openingsreeks. In de herneming zat er zeker meer maar hij kon twee gevallen rijders niet ontwijken en viel hard. Hij kon de reeks wel afsluiten op een 13e plaats.

Damon Graulus liet zien dat er wel degelijk rekening met hem moet gehouden worden want hij klokte de snelste tijd bij de MX2 rijders. Damon werd in de eerste reeks 4 en in reeks 2 was een 7e plaats goed voor de top 5 in de daguitslag.

Jens Getteman van zijn kant had aan het zand een bondgenoot hij werd 3-4 in de reeksen. En viel net naast het podium in Balen, maar staat nog steeds aan de leiding in het BK

U.K. EK en WK Een deel van de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijders verliet direct het circuit in Balen om de trip naar de UK te maken want daar vond het Europees en Wereldkampioenschap plaats.

Cyril Genot moest er de finale van het Europees Kampioenschap betwisten. Cyril die duidelijk last had van de zenuwen werd op zaterdag 15e nadat hij in de start werd opgehouden door gevallen rijders. Op zondag was de race al over voor hij goed en wel was begonnen, nog in de start viel hij uit met mechanische pech.

Dietger Damiaens die met erg veel pijn toch was afgezakt heeft daar in de eerste reeks nog een schepje bovenop gedaan en is weer hard gevallen. In de Herneming kwam hij als laatste uit de eerst bocht vocht zich naar voren en reed op plaats 22 toen hij problemen ondervond met de veerpoten. Dietger moest hierdoor gas terugnemen en werd 26.

Damon Graulus liet in Balen al zien dat hij klaar was voor deze wedstrijd. Maar wat hij voor duizenden mensen heeft laten zien afgelopen weekend stemt de jeugdwerking meer dan tevreden. Damon werd 3-4 in de reeksen en kon daarmee als 2e het podium op in deze EMX250 wedstrijd. Dit is voor de rijder een boost die nog lang zal blijven werken.

Jens Getteman wist zijn puntenaantal wederom aan te dikken op Engelse bodem. In de eerste reeks kwam de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijder uit een verloren gewaande positie terug naar plaats 17. In de tweede reeks was hij nog beter en werd 15e.

Volgende afspraak voor Cyril Genot is het WK Youth in het Bulgaarse Sevlievo en voor de andere rijders het BK in Orp le Grand