MX World

10/08/2012 13:54 - geplaatst door Marcel Dirks

Na de eerdere afgelasting op 21-22 juli wegens de aanhoudende regenbuien, waarbij het nu eerder stofferig is en daar kan aan gewerkt worden, doen AMC Evergem en MC Herzele op 18-19 augustus 2012 een nieuwe poging om hun wedstrijd op de natuurlijke en heuvelachtige omloop "Hof ter Goten" te laten doorgaan. Het is de eerste maal dat BMB in het Oost Vlaamse Herzele zo een mooi parcours ter beschikking krijgt. Thor it voor meer info.

Het plein is overal minstens 10 meter breed en geheel nieuw aangelegd metbijkomende springbergen.
Net als vorige keer blijft de hoofdbrok op deze wedstrijd de manches om de Challenger cup bij de Inters en de B.K. manches der zijspannen, maar daar komt als extra ook nog de proef van het BK quadcross bij.

In de challenger cup voert Yerki Janvier na acht proeven de ranglijst aan met 27 punten bonus op Yentel Martens en 32 op Mark Boot.

De zijspannen zijn aan hun 3 de BK proef toe Joris Hendrickx-Kaspars Liepens tellen in de tussenstand 9 punten voorsprong op Jan Hendricks-Tim Smeuninx en 54 op de Letse broers Janis en Lauris Daiders die inmiddels als duo gestopt zijn

De organisatoren zullen er alles aan doen om een mooi deelnemersveld bij de driewielers samen te stellen, voor wie de wedstrijd op de natuurlijke omloop van Herzele zeker een aanwinst betreft op hun BK kalender. Bij de quads voert Mike van Grinsven de ranaglijst aan met 27 punten meer dan kampioen Davy De Cuyper en 42 meer dan Jan Vleymans.

Naast de Inters , zijspannen en quads verschijnen ook alle nationale klassen aan de start op de omloop, en zij strijden eveneens voor de punten om het Belgisch kampioenschap. De eerste start op zondag is voorzien om 10.20u. De welcome is geopend op vrijdag 17/08 van 17.00u tot 22.30, zaterdag  18/08 van 7.00 tot 22.30 en zondag 19/08 van 7.00u tot 10.00u.

Voor wie één dag hoogstaande motorcross op deze mooie omloop nog niet moest volstaan, hebben de 2 patrons achter deze organisatie-Walter Haentjens en Luc Vermoesen op zaterdag ook nog een wedstrijd voorzien voor de FPCNA Jeugd.                                 De jeugdklassen worden op zaterdag daarnaast aangevuld met wedstrijden voor de amateurs en vrijetijdrijders.

Normaal gezien is de inkom voor dergelijke wedstrijd 14 euro maar gezien de crisis wordt deze gereduceerd tot 12 euro. Gezien de inzet hopen wij dat de supporters en sympathisanten dit spektakel niet willen missen. GPS-gebruikers dienen de straat "Koekelberg" in te geven in hun zoeksysteem.

Tot dit weekend in Herzele! tekst en foto's by: Luc Vermoesen