MX World

11/05/2012 07:30 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen weekend trokken we met ons Imba team naar het mooie Denemarken. De club van Lindknud had er alles aan gedaan om er een geslaagd weekend van te maken. Thor it voor meer info.

Het circuit bestond uit zwart zand met verscheidene sprinbergen. Een kolfje naar de hand van de Belgische en Nederlandse dames. In de eerste reeks nam Nicky Van Wordragen de holeshot gevolgd door onze Brenda Wagemans. In de 2e ronde nam Brenda de leiding over en reed meer dan 10 minuten aan de kop. Nicky zette de aanval opnieuw in en won de reeks terwijl Brenda als 2e in haar wiel eindigde. Jessica Van De Velde en Britt Van Roy hielden een sterk Belgisch onderonsje en eindigden respectievelijk op een 12e en een 13e plaats. Kathleen Van Haeren werd 18e. In de 2de reeks was Nicky opnieuw de snelste, Brenda werd knap 2de. Jessica had het goede tempo te pakken en werd mooi 9e. Britt kwam ten val maar vocht zichzelf terug naar een 10e plaats. Kathleen, die helemaal geen zandpiloot is, overtrof zichzelf en werd verdienstelijk 14e. Podium: 1 Nicky Van Wordragen 2 Brenda Wagemans 3 Catja Rasmussen.
10 Jessica Van De Velde 11 Britt Van Roy 16 Kathleen Van Haeren Ik was zeer trots op mijn team!!! Niet alleen vanwege de goede races maar ook vanwege de fantastische sfeer binnen onze groep. Maar we misten onze 2 gekwetste teamleden Jolien Vleminckx en Marlies Dictus, alsook Elien De Winter die moest verstek geven wegens haar studie.

Bij de Mx2 klasse kwamen 3 Belgen aan de start: Kris Fleerackers was de enige aanwezige uit het Imba team. Gelukkig waren David Van Achter en Dennis Wagemans zo vriendelijk om deel te nemen zodat onze eer gered was. Jammer genoeg viel David al vroeg uit met mechanische pech. Dennis werd knap 22e en Kris werd na een valpartij mooi 24e. Kris was de enige die de 3 reeksen kon uitrijden. Eindstand 23e. Alsook een dank je wel voor invallende teamleader en fotograaf Elly Van Den Eede. In de open klasse zagen we ook Steffi Laier aan het werk. In de 1ste reeks nam ze de holeshot voor de boys. Ze reed een zeer sterke reeks en werd knap 2e. De 2de reeks was het circuit vrij zwaar maar toch kon Steffi op een 4e plaats eindigen. Dit resulteerde in een 3e plaats op het podium. Het was een super mx weekend!!! We kijken al uit naar de volgende Imba wedstrijd te Allaire (nocturne) in Frankrijk op 21 juli.   Betty Vanlommel