MX World

Preview

KTM: de mini elektrische crosser: de KTM SX-E 5 Junior

19/09/2019 17:08 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

KTM is trots op zijn innovatieve benadering van motorsport en op de introductie van de KTM SX-E 5, een nieuwe elektrisch aangedreven motor voor jonge rijders. Dit READY TO RACE-model werd vorig jaar aangekondigd en groeit mee met de rijder, terwijl het zowel premium prestaties als alle voordelen van een elektrisch aangedreven voertuig biedt.


Lees er alles over, samen met de mooie foto's, onder Thor.

Preview

Loon-Plage, met Herlings en de Amerikaanse selectie?

18/09/2019 12:45 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Plots verschijnt er sporadisch info over een wedstrijd in Loon-Plage. Het is niet de race die mee telt voor de Courses Sur Sable, maar een event in een reeks World Sand Races, waarover we geen info hebben. Maar als het juist is wat we horen dat  worden er zondag 22 september op het strand van Loon wedstrijden gereden voor 5 klassen. De topklasse telt 50 deelnemers. Jeffrey Herlings zou bevestigd hebben maar er komen meer grote namen op af. Ook het Amerikaanse team voor de MXoN zou hier mogelijk starten.

Aftertalk

F&H Kawasaki aftertalk: F&H Racing Team met twee rijders in de top zes!

18/09/2019 11:46 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

In China heeft het F&H Racing Team het FIM wereldkampioenschap MX2 goed afgesloten. Adam Sterry heeft de zesde plaats vast weten te houden en daarmee sluit het Moordrechtse team het seizoen af met twee rijders in de top zes! Henry Jacobi was al zeker van de vijfde plaats en Adam wordt dus keurig zesde! Roan van de Moosdijk kwam ook in actie tijdens deze finale. De 18-jarige crosser kwam de eerste manche helaas niet aan de finish maar tijdens de tweede manche werd de EMX250 kampioen keurig zesde. De overwinning ging naar Jorge Prado, hij wint beide manches en neemt na twee wereldtitels afscheid van deze klasse in 2020.


Credits: shotbyBavo.

Preview

Geen cross, maar toch bijna het zelfde: de WESS op Hawkstone Park op 21 en 22 september 2019.

18/09/2019 11:09 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

WESS, of World Enduro Super Series is een wedstrijdenreeks waar enkel de enduromotor centraal staat. Maar de wedstrijden zijn totaal uiteenlopend kwa karakteristieken. Tot nog toe werden er vijf proeven gereden. Ze begonnen er aan met de Extreme XL Lagares. Dan meer pure enduro op het Trefle Lozerièen. Race drie was de Erzberg Rodeo, gevolgd door de Hixpania Hard Enduro. In juni kregen we dan de befaamde Romaniacs, en zondag staat de zesde proef op de affiche. Een buitenbeentje want gereden op Hawkstone Park.


Op zaterdag worden over de sprint de startposities voor zondag bepaald. Op zondag zelf dienen de rijders twee-en-een-half uur te bikkelen op een baan die rond de 15 minuten rijtijd zal opleveren. Dat alles op en rond het MX-circuit. Vorig jaar won Josep Garcia (nu pas geopereerd aan de vinger) voor Nathan Watson. Watson, die de gekwetste Max Anstie vervangt in de MXoN.


Manuel Lettenbichler voert de stand aan voor Graham Jarvis en Alfredo Gomez. 


Op DEZE website staan ongelooflijk prachtige reportage's van de voorbije wedstrijden. Een must! De foto is van Josep Garcia (credits KTM).

race report

Bax-Stupelis wordt Bax-Musset.

18/09/2019 10:53 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De stoelendans bij de zijspannen is begonnen. Zo raakte bekend dat Etienne Bax volgend jaar zijnw ereldtitel zal verdedigen met Nicolas Musset. Met wie hij eerder al eens een wereldkroon pakte.


Op de foto nog Bax-Stupelis, en zo zullen ze ook de Europese naties voor zijspannen rijden. Maar vanaf dan komt Musset in het bakje staan.

race report

Orp-le-Grand by Dirk Duym.

17/09/2019 12:34 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Onze fotomannen- en vrouwen zaten in Rudersberg of Holzgerlingen, maar gelukkig trok Dirk Duym naar Orp-le-Grand. Hij zette zich onder het lover  aan de juiste kant van de Kleine Gete, en maakte een dikke repo.


HIER aan te klikken.

Preview

MON Offroad en KTM-Dag op 5 en 6 oktober op de Landsard Veldhoven.

17/09/2019 11:28 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Op 5 en 6 oktober is de jubileumeditie van KTM Dag.


Op en rondom motorcrossterrein De Landsard vinden voor de 25e keer grootse activiteiten plaats. Zo is er een nieuwe klasse te bewonderen op het circuit, blijft de endurorit over het militair terrein en wordt het team dat Nederland vertegenwoordigd tijdens de Motorcross of Nations gehuldigd.


Kortom: spektakel gegarandeerd én GRATIS toegankelijk voor publiek!


Alle info en inschrijven via DEZE link.

Preview | race report

Inschrijven voor de Interbondencup in Baisieux!

17/09/2019 08:46 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het BMB motorcross seizoen wordt traditioneel afgesloten met de Coupe de l'Avenir en de Interbonden cup op 5 en 6 oktober in Quiévrain (Baisieux). De Interbonden Cup is aan haar tweede editie toe en geeft de mogelijkheid aan de rijders van alle motorcross bonden om zich met elkaar te meten in het kader van de bekende internationale jongerenwedstrijd voor nationale teams op de prachtige omloop van de Ferme des Monts. Bovendien vormen de beste rijders van elke klasse een team om op zondag deel te nemen aan de Coupe de l'avenir. Een unieke ervaring!


Verder lezen onder Thor.

mx amateur | race report

JMS/VLM/BMB: Genk in plaats van Lummen op 21 en 22 september.

17/09/2019 08:42 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Omwille van toelatingsproblemen werd de motorcross wedstrijd voorzien komend weekend (21 en 22 september) in Lummen verplaatst naar het circuit van de Horensbergdam in Genk. Deze wedstrijd, georganiseerd in samenwerking met JMS/VLM, zal meetellen voor het Belgisch kampioenschap in alle solo categorieën én zijspannen.


Meer info: https://fmb-bmb.be/nl/mx_event/bk-cb-motocross-solo-sidecars-1

race report

Galerij Holzgerlingen van ons Griet.

17/09/2019 08:14 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Zot van de jeugd en daarom trok MX Grietje in het weekeinde naar Holzgerlingen voor de finale van de ADAC Masters.


Veel jonge Belgen daar en een mooie samenvatting onder Thor.

Galerij

Zijspan parade vanuit Rudersberg.

17/09/2019 08:09 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Na de portie zaterdagbeelden verraste Blocky ons gisteren met de laatste doos foto's van de zijspannen 2019.


Thor!


Aftertalk

KEMEA: Verdiend brons voor Jago Geerts

16/09/2019 11:51 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Monster Energy Kemea Yamaha-rijder Jago Geerts veroverde de bronzen medaille in het FIM wereldkampioenschap MX2, na een vierde plaats in de laatste GP in Shanghai, China. Het is de tweede bronzen plak voor het Genkse team, na Benoit Paturel in 2016.


Credits by Bavo.


Verder lezen onder Thor.

Kalender

De Kalender

16/09/2019 11:13 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het seizoen loopt op zijn einde. Zo zijn er dit weekeinde BK-finales. Opgelet de JMS/VLM/BMB-cross zal gereden worden in GENK in plaats van in Lummen.


Vorige week vergisten we ons van datum in verband met de Maxxis kampioenschappen. Het is pas dit weekeinde dat die finale gereden wordt. Excuses daarvoor.

Galerij

Rudersberg files…

16/09/2019 10:42 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het doek valt over  het WK. Enfin, het doek is over alle WK's gevallen. Vanuit Rudersberg een laatste verzameling 'files' van Blocky.


En, volgens het schijnt, de laatste clip van Luc Vanderaa...……. Doodjammer zou dat zijn. Maar ik ben benieuwd hoe lang hij in zijn hangmat zal blijven liggen. In elk geval Luc, van harte bedankt voor de GP-lijkse meesterwerkjes.


Thor voor de fotogalerij en klik hier voor de video.


mx pro

Chinese sprokkels over Strijbos, Vlaanderen, snelle rijders… kortom efkes de Dag Allemaal van de cross.

16/09/2019 10:27 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Voila, China is in de MX gedoopt. Was het geslaagd? Daarover lopen de meningen uiteen.


Onder Thor geven we kriskras weer wat ons opviel in Fengxiang.

race report

Liefhebbersbonden in kort bestek.

16/09/2019 09:07 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Tijd te kort en als we het morgen of overmorgen pas kunnen geven heeft het ook weinig zin. Vandaar dat we onder Thor beknopt het weekend van de amateurbonden samen vatten.


Credits podium MCLB: David Segers FB.


Voor VLM, MCLB en VMCF, Thorren!

race report

IMBA Open Meijel: Hollandse aangelegenheid met Glenn Bielen als stoorzender.

16/09/2019 08:44 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Over de Meijelse bospaden rijden is  gesneden brood voor de Nederlandse selectie. Die bezette dan ook royaal de top vijf met vier man. Winnaar werd debutant Kay Ebben die de eerste twee reeksen won en vervolgens  tweede werd achter Jacky Tausch. Dat werden ook de nummers een en twee in de eindstand voor onze Glenn Bielen. Onze enige landgenoot slaagde er wel in om Roy Hoeymakers en Jarno Derks voor te blijven.


De Britse EK-leider James Dodd en zijn secondanten Andy Smart en Nicolaj Damsgaard hielden zich koest in de zandhel. Ze reden een bekeken wedstrijd en handhaafden zich in de top drie.


Credits: IMBA.

race report

ADAC: goed en slecht Belgisch nieuws

16/09/2019 08:33 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De ADAC finale in Holzgerlingen was half en half Belgisch getint. In de MX1 verdeelden leider Dennis Ullrich en Pascal Rauchenecker de reeksen. Pascal won voor Dennis, de opkomende revelatie Tom Koch, Lukas Neureuter en de half herrezen Brian Hsu. De titel is voor Ullrich en de geblesseerde Jens Getteman wordt vierde. De ander gekwetste Belg, Jeremy Delincé wordt tiende.


Credits Sacha Coenen: Grietje MX Pics.


Meer over de andere reeksen onder Thor.

race report

Orp-Le-Grand: Simpson revancheert zich in de superfinale.

15/09/2019 20:55 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

In de eerste reeks beet  Shaun Simpson zich de tanden stuk op Kevin Fors. O ja, aanvallen deed de Schot genoeg maar Fors plooide maar brak niet. Toen Shaun in de slotreeks ook nog eens als laatste vertrok was het kalf verzopen in de Kleine Gete.  Het gaf de koers wel kleur. Want Simpson legde zich niet bij de feiten neer en zou nog als vijfde eindigen. Maar daarmee pakt hij naast de hoofdprijzen. Die ging naar Fors die in de tweede reeks wel de dagzege aan Jeffrey Dewulf moest laten. In de eindstand was het net andersom. De twee werden gevolgd door Micha-Boy de Waal, Simpson en Steve Ramon.


In de superfinale duelleerden de Waal en  Simpson om de Holeshot, en die ging naar Simpson. Vervolgens raakt hij evenwel niet verlost van de opzittende Nederlander. Pas in de laatste vijf minuten zou de voorsprong min of meer geruststellend worden. Jilani Cambré reed puik maar viel terug. Fors kon niet optornen tegen de alweer goed rijdende Steve Ramon, die op zijn beurt van de derde plaats werd gehouden door Ken De Dijcker. 


De 250-klasse werd een oefengalop voor Cyril Genot, nu op een KTM. "Een vriendendienst" vertelde Cyril die in de Superfinale na een ronde opgaf na een heel slechte start. In de eindstand ging hij Simeo Ubach Sala en Mark Boot vooraf. En dat nadat de eerste reeks min of meer chaotisch eindigde end e uitslag werd gebaseerd op de voorlaatste doortocht. Dat was een correcte beslissing, wegens niet de schuld van de rijders.

race report

Zijspannen Rudersberg: bijna de voltallige familie Brown op het podium.

15/09/2019 20:40 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het laatste stuk van de zijspancompetitie is wel erg Brits getint. In Gooik reden Jake Brown en Joe Miljard op het podium. In de WK-finale in Rudersberg ging de dagzege zowaar naar vader Stuart Brown en Josh Chamberlain. De Britten wonnen beide reeksen en gingen zo de nieuwe wereldkampioenen Eitenne Bax-Kaspars Stupelis en Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart vooraf. Junior Brown werd nog netjes vierde. 


Arne Dierckens en Robbie Bax werden tiende en Kristof Sandermans met Konstantinas  Beleckas sloot af als dertiende.