MX World

Kalender

Kalender: ADAX, Maxxis maar ook veel regiocross nu de MXGP pauze in last.

24/06/2019 12:59 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Voor de Vlamingen zullen Mölln en Desertmartin te ver af zijn. Bovendien is het prof- of semiprof gild zwaar uitgedund door blessures.


Daarom alle aandacht dit weekeinde - of al vanaf midweek voor Nederland, naar de amateurcrossers, met MC Santi die bij VLM debuteren op de Runksterkiezel. Met op zaterdag jeugd én oldtimers.


race report

Hermans-Musset winnen Masters voor Dierckens-Bax

24/06/2019 12:29 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Met een reekszege en een derde plaats wist het duo Hermans-Musset de zege naar zich toe te trekken in Oss. Dat gebeurde met het kleinste verschil op Dierckens-Bax. De eerste reeks was gewonnen door Bax-Stupelis, maar die gingen in de tweede reeks even op  de kant en na de herneming werden ze  pas zesde. Net voldoende voor brons. In de stand om de Masters blijven Bax-Stupelis op een voor Hermans-Musset.


Mike Van Grinsven, Joey Maessen en Ricardo Phoelich stonden p het podium bij de Quads. De eindstand is ook  ier de tussenstand.


Blocky Pics trotseerde de hitte en serveert u een leuke galerij onder Thor.

race report

IMBA Norley: Rowson en Dodd winnen, Bielen blijft leider, Verstrepen tweede in de Open klasse.

24/06/2019 10:13 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De trip naar Engeland is blijkbaar een brug te ver zodat Norley niet overbevolkt werd met rijders.


In de MX2-klasse was ex-GP rijder Kristian Whatley de beste in twee reeksen, maar hij viel uit in de laatste.  Het ging voor de dagzege dan maar tussen Ray Rowson en Glenn Bielen die tot dan toe gelijk stonden. De Brit buitte het thuisvoordeel goed uit en won de slotreeks en daarmee ook de wedstrijd. Bielen leidt in de tussenstand voor Rowson en  Randy Morand.


Enkele minuten later startte ook de Open klasse met slechts 18 deelnemers. Stijn Verstrepen opende met een reekszege, maar hij moest nadien toch de dagzege en het zilver aan Shane Carless en James Dodd laten.  Dodd blijft leider voor Verstrepen en Andy Smart.


Alle IMBA uitslagen: HIER KLIKKEN.


Foto Glenn Bielen, FB Kris Fleerackers.

race report

Jens Van Meer spelbepaler, Greg Smets beste MX2-rijder VLM Lille.

24/06/2019 10:01 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De weelde van twee aparte reeksen  is niet meer zodat in Lille alle Inters samen de baan op gingen. Jens Van Meer zette het beste aan met Kristof Salaets in zijn buurt. Maar die zou uitvallen. Steve Seronval nam over en zou op bijna een halve minuut tweede worden met Greg Smets en Menno Aussems redelijk kort in zijn buurt.


Kenzo Buys stak in de slotreeks de neus aan het venster. Twee ronden lang voerde hij de bende aan, tot Van Meer  hem passeerde. Buys moest vervolgens duels aan gaan met Steven De Beuckelaer en Seronval, die uiteindelijk tweede zou worden voor Buys. Dieter Vromans was de beste kwartliter maar hij werd gevolgd door Smets, die eindwinnaar werd in de MX2.


alle uitslagen VLM: HIER KLIKKEN


Greg Smets, credits Jo Nijs.

race report

‘Wacko Bracko’ niet te stuiten bij MCLB Oostkamp.

24/06/2019 09:33 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het lijkt wel heet weekeinde van de dubbelszege's Ook Wietse Brackman zette dat exploot neer in Oostkamp. De eerste reeks bracht Brackman en Torpjurn Van Hoe meteen aan het commando. Brackman reed de rest in de vernieling.Van Hoe volgde op een halve minuut  en ook de nummers drie en vier, Matthis Meerschout en Jurgen Wybo keken tegen een nog grotere achterstand aan.


Wybo verraste Brackman even in de finale, maar da kwam Wietse weer onder stoom en reed nu weer een halve minuut weg van  Meersschout en Wybo. toen de punten werden getelt mochten Meersschout enVan Hoe mee op het podium van de MX1. Wybo was de beste van de 4 250 CC-rijders.


Alle uitslagen: HIER KLIKKEN.


Wietse Brackman, foto FB Brackman, credits onbekend.

race report

Mark Boot dubbelt bij VMCF Paal.

24/06/2019 09:23 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Met twee reekszege's werd Mark Boot uiteraard totaalwinnaar bij VMCF in Paal. Een onbetwiste zege dus voor de Zeeuw die in de eerste reeks de betere was van Frederic Weigert en Dennis Wagemans. In de slotreeks was Van Der Mieren zijn beste volger. Jasper was in de eerste reeks zesde geworden maar in de finale bleef hij Weigert voor.


Uiteraard was ook de MX2-zege voor Boot terwijl Weigert het haalde in de MX1.


Alle uitslagen van VMCF Paal: HIER KLIKKEN.


Mark Boot, credits Rendell Baetens.

race report

MXGP: Tim Gajser beukt de deur naar de wereldtitel open.

23/06/2019 19:13 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Met sprekend gemak, zonder veel overschot, heeft Tim Gajser in Teutschenthal beide reeksen gewonnen. Telkens was hij al leider na goed 200 meter wedstrijd. Heel even sloeg ene lichte paniek toe toen hij  viel, maar toen hij weg reed sloot hij de doorgang af voor volger Jeremy Seewer. Voor de rest zag Gasjer niemand in zijn spiegels.


Lees verder onder Thor.

race report

MX2: Prado Prado Prado Pradobravissimo!

23/06/2019 18:50 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Niks te doen aan Jorge Prado Garcia dezer dagen. De zaak was geregeld toen Jago Geerts zijn vierde plaats inleverde na een val. Prado, Tom Vialle en Henri Jacobi waren de beste drie. Door het wegvallen van Geerts klom TK Olsen naar vier voor een sterke Bas Vaessen. Geerts haalde uiteindelijk nog de negende plaats binnen voor Brent Van doninck. Cyril Genot boekte twee plaatsen winst, nadat hij als 27ste was gestart en even  in 24ste positie reed.


Terwijl Geerts goed bij de les was stormden weer Prado en Vialle naar de frontlijn samen met Olsen. Geerts volgde gezwind en na een slippertje van Olsen stootte hij met Mathys Boisrame en Jed Beaton naar voor. Helaas, in de zevende ronde brak er iets in de Yamaha en mocht Geerts het rennerskwartier opzoeken. Een ronde later verdween ook Van doninck uit de race, eveneens met pech. Brent was vanuit vijftiende stelling al de top tien genaderd en leek op weg naar zijn beste jaarresultaat. Niet dus. Genot reed zich de longen uit het lijf in de achtervolging, maar strandde op een punteloze 21ste plaats. Met wat meeval en door wat foutjes van andere haalde Boisrame zijne erste podium in de MX2, als derde achter winnaar Prado en Vialle.


Olsen en Geerts geven zo heel wat punten prijs op Prado maar moeten niet vrezen voor hun tweede en derde plaats.


 

race report

EMX250: Prima zaak voor Stephen rubini

23/06/2019 18:34 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Net als gisteren was Stephen de snelste man in de EMX250. Nu wachtte hij slechts een tweetal ronden vooraleer hij toe sloeg. En definitief de leiding en eindzege veroverde. Van de Moosdijk moest andermaal vrede nemen met de tweede plaats. Alberto forato, die gisteren al de Red Plate verloor zag het dreigende gevaar en beperkte de schade door René Hofer en Jeremy Sydow te passeren. Jarni Kooij reed nu wel de race uit op een 32ste plaats. Rubini loopt nu 10 punten uit op Forato en va de Moosdijk loopt er vier in op de Italiaan.


Credits: mxgp.com

race report

SX Frankrijk: Valentin Teillet leider na eerste proef in Clermont-Ferrand.

23/06/2019 10:46 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

In het Marcel Michelin stadion werd gisteren de eerste wedstrijd gereden voor de Franse SX-tour. Een paar tienduizend toschouwers waren getuige  van prachtige wedstrijden in een prachtige omkadering. Parallel is er nog de Pro Hexis, maar die werd vorige week al gereden.


De zege in de SX1 klasse ging naar Valentin Teillet voor Greg Aranda en Nicolas Aubin,. In de SX2-klasse was de relatief onbekende Pierre Lozzi de betere van Julien Roussaly en Thomas Do.


De einstand is ook de FK-stand.


Credits: FB Teillet.


 

race report

EMX125: Tom Guyon doet prima zaak in slotminuten.

23/06/2019 10:21 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De tweede reeks verliep in omgekeerde orde dan die van gisteren. Dit keer was leider Mattia Guadagnini de man die zijn wonden moest likken. Midpack gestart en twee schuivers blokkeerden de EK-leider op de 13de plaats. Kay de Wolf daarentegen wist heel snel de leiding over te nemen van local Simon Laengenfelder. Die werd gevolgd door Tom Guyon, gisteren winnaar, Jorgen-Mathias Talvikku en Mike Gwerder. Laengenfelder rook succes en naderde op de Wolf. Maar een aanval was niet nodig want Kay viel om en hernam als zesde.  De Duitsers maakten zich op voor een thuiszege, maar een ontketende Guyon ontfuselde Laengenfelder de leiding, drie ronden voor de finishvlag. Hierdoor nadert hij tot op 13 punten van Guadagnini. Liam Everts was onze beste Belg. Hij won h et duel met Florian Miot om de zesde plaats en werd vijfde na de val van de Wolf. Algemeen werd Everts achtste. Nog in de eindstand een 29ste plaats voor Lucas Adam en een 31ste voor Marnicq Lagrou, dit alles op basis van hun tweede reeks.


Eindelijk GP prijs gereden: Marnicq Lagrou, foto FB Lagrou, credits Marc Roos.

race report

Kwalificatie MXGP: Gajser wint heerlijk kijkstuk.

22/06/2019 17:20 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Dit moet zowat de leukste kwalificatie van het jaar geweest zijn. Tim Gajser leidde in de start voor de vier Yamaha's: twee fabrieks en twee Wilvo's. Terwijl Gajser vrij vlug een afdoende kloof had geslagen, amuseerden wij ons kapot met 20 heerlijke minuten close racing.  Ik schat tot en met de tiende plaats dat het een aaneengesloten blok  was. De eerste die plooide was Romain Febvre. De tweede was Arnaud Tonus, rondenlang onder druk gezet door Glenn Coldenhoff. Wat de Standing construct-rijder bezielde weet ik niet. Hij had zijn ploegmaat Ivo Monticelli in de steek gelaten, vervolgens Tonus neergesabeld. En toen wij dachten dat de teruggekeerde Febvre hem zou oppeuzelen verbaasde Glen door resoluut over Paulin en naar Seewer toe te rijden.


De Belgen dan: Julien Lieber was onbetwist een van de smaakmakers. Onbesuisd, maar hij bleef er op zitten en reed van de negende naar de zesde plaats. Werd onder druk gezet door Arminas Jasikonis, maar die presteerde het om in de laatste bocht voet aan de grond te zetten. Jeremy Van Horebeek won vijf plaatsen en werd tiende. Dan kwam Kevin Strijbos op vijftien. Jeremy Delince was niet zo goed mee gestart. Hij zou ook weinig terrein winnen en werd vierentwintigste. Dat was iets beter dan Jeffrey Dewulf die 31-ste werd. Liefst 28 rijders eindigden in dezelfde ronde als de winnaar. Hoe erg het ook is voor Cairoli en Herlings, het spektakel heeft niet onder hun afwezigheid geleden. Ik hoop zo hard dat hier morgen een vervolg aan wordt gebreid.

race report

Kwalificatie MX2: Prado, maar de verschillen worden kleiner.

22/06/2019 16:33 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Jorge Prado Garcia heeft de kwalificatie in Teutschenthal gewonnen. Hij telde evenwel slechts 2.30 seconden voorsprong op TK Olsen die half koers Mitchell Evans vakkundig was gepasseerd. Henri Jacobi won vervolgens het duel voor de vierde plaats van Brian Strubhart-Moreau. De slotminuten van deze kwalificatie werden gepeperd door de strijd om de zesde plaats. Eerst leek die Tom Vialle toe te komen. Maar sommige rijders werden langs links én rechts gepasseerd. De beste van de achtervolgers werd Maxime Renaux.


Jago Geerts die als twaalfde was doorgekomen kon slechts een plaats winnen, een tweede kreeg hij cadeau door de val van Mathys Boisrame. Zo werd Jago tiende.  Brent Van doninck werd vijftiende, Cyril Genot 29-ste.

race report

EMX250: Topsport in Teutschenthal, Rubini wint en leidt.

22/06/2019 15:52 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De race leek gereden in de start toen Roan van de Moosdijk ging leiden voor Stephen Rubini en Alberto Forato. De beste drie van dit EK zaten gelijk voorin. De eerste helft kabbelde zo verder. Van de Moosdijk kreeg geen vrijgeleide. Forato viel wel aan maar hij maakte fout na fout. Herstelde die ook wel. Dat onderling gebakkelei leidde er toe dat de twee wel op het wiel van van de Moosdijk  raakten. Rubini zag twee ronden voor tijd zijn kans schoon om de F&H-rijder te verrassen en naar de zege en de virtuele leidersplaats te rijden, met een verschil van 5 punten op Forato.


Thuisrijder Jeremy Sydow werd vierde voor Thibault Benistant en de Brit Josh gilbert.


Jarni Kooij, nieuw bij het Diga Junior KTM Racing team kwalificeerde, maar we zagen hem niet voor komen in de lapcharts. Romain Delbrasinne kon zich niet plaatsen.

race report

EMX125: Mattia Guadagnini ziet enkele rivalen zwak presteren.

22/06/2019 13:57 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De eerste wapenfeiten in Teutschenthal waren die van de EMX125. Waarin Red Plate Mattia Guadagnini een zaak deed. Hij won de eerste reeks door de kopstart op te eisen en die niet meer uit handen te geven. Akkoord, Tom Guyon kwam nog gevaarlijk opzetten in de slotronden, maar ik geloof nooit dat Guadagnini zich bedreigd voelde. Guyon die overigens een prima race reed, door zijn rechtstreekse rivalen een voor een te kakken zetten, nadat hij als zesde was door gekomen. Mike Gwerder, Simon Laengenfelder, Florian Miot, en Oriol Olviver, ze moesten allemaal passen voor Guyon. U mist een paar 'bekende ' namen. Klopt. Ilan Heirwegh kon zich niet plaatsen. Ook Marnicq Lagrou werd pas 21ste in zijn kwalificatie maar raakte toch in de race zelf. Hij zou voorlaatste worden, twee plaatsen voor Lucas Adam. Liam Everts knokte zich van de negentiende naar de elfde plaats.  Ook de Nederlanders kwamen niet in het stuk voor. Kay Karssemakers (Diga Junior Racing) redde enigszins de meubelen door het laatste puntje te pakken. Kay de Wolf (Rockstar Energy Husqvarna) bleef puntenloos en zakt drie plaatsen in de stand. Morgen kans op revanche.


Foto Matti Guadagnini, credits mxgp.com

race report

Geen Herlings of Cairoli in Teutschenthal!

21/06/2019 12:39 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Twee spelbepalende figuren zullen zondag niet starten in de GP van Duitsland in Teutschenthal.


Red Bull KTM bevestigde vrijdag  dat zowel Antonio Cairoli als Jeffrey Herlings forfait dienen te geven voor de komende MXGP.


Herlings onderging een kleine operatie waarbij schroeven in de enkel werden bevestigd. Twee weken gips liggen alvast in het vooruitzicht vooraleer de revalidatie kan beginnen.


Cairoli die zijn schouder blesseerde zag dat de eerste onderzoeken niks ernstig opleverden maar de pijn was groot. Hij zal later bijkomend onderzoek ondergaan.


 

Varia

CDF Des Sables: extra proef, snel inschrijven!

20/06/2019 12:41 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het Franse zandkampioenschap trekt ook regelmatig de belangstelling van enkele Belgische toppers en sub-toppers. Welnu, ze kunnen zich gaan vorobereiden, want de kalender 2019/2020 is bekend.


De serie telt 7 proeven, wat betekend dat er een wedstrijd is bij gekomen. Inschrijven kan vanaf 7 juli tot en met 31 juli.


De kalender onder Thor!

mx pro

Paturel onzeker voor Teutschenthal?

19/06/2019 15:34 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Tijdens de GP van Letland in Kegums heeft het Gebben van Venrooy Kawasaki Racing Team een forse tegenslag moeten incasseren. Na de blessure van Alessandro Lupino in Rusland heeft ook de Franse Kawasaki rijder Benoit Paturel zich noodgedwongen moeten melden in de ziekenboeg.Na een goede 11e tijd in de vrije training en een prima start in de kwalificatiewedstrijd zette de Fransman op een 8e positie tijdens de openingsronde zijn voet hard aan de grond en blesseerde daarbij zijn knie. Verder rijden was niet mogelijk en zwaar teleurgesteld verliet Paturel de wedstrijd.In de warming up op zondagmorgen bleek dat Paturel zich af moest melden voor de wedstrijd. Rijden was niet mogelijk. De komende dagen staan in het teken van onderzoek en zal de ernst van de blessure duidelijk worden.

Galerij

Grietje MX-pics vanuit Arnhem.

18/06/2019 11:14 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Flink wat Belgen waren naar de selectiewedstrijd Noord-West getrokken. De bedoeling was dat men zich probeerde te plaatsen voor de finales van het EK 65 en 85 cc straks in Loket. Tot slot werd er ook de finale van het EK voor dames gereden.


De beste tien uit de 65 en 85 cc zijn geselecteerd voor de finale. Dat klassement vindt U HIER (65) en Hier (85). En de einstand van de dames: Hier!


Met deze lijsten er bij kan je de foto's van Grietje MX-pics - onder THOR - ook benoemen. Voor ons is het te warm......

Varia

Mathias Van Hoof wint WK enduro te Griekenland in de Worldcup Open 4S klasse.

18/06/2019 11:03 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Voor de vierde wedstrijd van het WK enduro moest er afgereisd worden naar het Griekse Serres. Na een matige start in het Duitse Dahlen en twee 3-de plaatsen in Portugal werd er met terechte ambitie vertrokken naar Griekenland. Niet minder dan 4800 km en 8 landen werden er in totaal overbrugd om hier van start te kunnen gaan. De paddock werd opgesteld op het lokale race circuit van Serres. Een relatief korte crossproef , een lange moeilijke enduroproef gevolgd door een zeer technische extreme proef stonden op het programma. Het extreem warme weer met temperaturen boven de 37C maakte de verkenning door de week heen al lastig.


Lees alles onder Thor. 


Credits Fred Ccy.