MX World

19/06/2018 08:33 - geplaatst door Stingray

Vrij verrassend troffen we deze morgen een Engels tekst aan op de FB-pagina van Nick Triest. Nu verstaan we wel een mondje engels, maar we stuurden hem een vraag om uitleg.

En die kwam er, lees verder onder Thor.

Nick Triest won vorige zondag nog een wedstrijd bij MC Lille. Een trainingsdagje voor zijn op Zwitserland gerichte seizoen dachten we. Maar het vat is blijkbaar op voor Nick.

Nick Triest.: "Ik stop met de motorcross. Ik heb teveel werk met mijn éénmanszaak. Dus moet ik alles zelf doen en de combinatie met crossen is niet meer haalbaar. Ik zat vaak tot laat 's avonds in mijn garage, enkel maar om de motoren te poetsen en in orde te maken. Ik kan niet meer gaan trainen omdat ik te veel werk heb. En zonder lukt het gewoon niet. Als ik cross dan wil ik dat goed doen doen en niet halfslachtig. Ik zal vast en zeker nog wel een motor houden om af en toe voor de fun eens te gaan trainen. Westrijdniveau is momenteel uitgesloten."

Nick Triest heeft er een loopbaan van 18 jaar als crosser op zitten. Daarvan reed hij liefst acht seizoenen in het WK. Behaalde in het begin van zijn carrière  een aantal  titels bij VJMO (jeugdbond), MCLB (amateur bond). Met het Belgische team won hij drie maal de Toekomstbeker. Dan volgden er twee titels bij de Inters MX2 BMB, en stond hij twee keer op het podium met België voor de EMXoN. Daarnaast nog een tweede plaats in het Zwitsers kampioenschap. Nick was een seizoen fabrieksrijder voor Husqvarna met een vierde plaats in de GP van Spanje.

Nick: "Ik wil zeker en vast iedereen bedanken, die op welke manier ook, een steentje heeft bijgedragen. zonder al die mensen was het allemaal niet mogelijk geweest. Een welgemeende Dank U Wel!"

Nick, ook jij bedankt voor al die mooie jaren. En hoezeer we ook van de motorcross houden, er is inderdaad nog een mooi en aangenaam leven buiten de sport mogelijk. En dat wens de redactie U van harte toe.

Als eerbetoon een bloemlezing uit onze archieven. Helaas kunnen we hier de credits niet meer van geven wegens sommige al van uit de oertijd. Toch bedankt fotografen, je mag ze altijd claimen.