MX World

20/08/2018 08:35 - geplaatst door Alfons

Het MX2-verhaal begon met de kopstart van Jorge Prado Garcia en een verrassende tweede plaats van Anthony Rodriguez. Die werd wel snel bijgebeend door Pauls Jonass, terwijl Thomas Covington daar iets meer moeite mee had. Ook mee: Andrea Cervellin, al moest die in ronde twee Hunter Lawrende voor laten. Na enkele ronden nam Jonass de leiding over van Prado.

Meer onder Thor!

Covington had de handen vol aan Rodriguez die pas na 14 ronden plooide. Voorin probeerde Prado alsnog om de leiding te heroveren, maar een foutje deed hem vrede nemen met de tweede plaats op 5 seconden van Jonass. Covington, Rodriguez en Lawrence maakten de top vijf rond met een zestiende plaats voor Brent Van doninck. Onze enige landgenoot, want in de kwalificatie op zaterdag was Jago Geerts gevallen en zou al geopereerd zijn nog voor de reeks in Zwitserland werd verreden.
Prado Garcia lanceerde zijn 21ste kopstart van het seizoen in de tweede reeks voor Ben Watson en Jonas. Vlaanderen, uitgevallen in de eerste reeks was nu wel mee. Jonass besefte het gevaar Prado en ging Watson te lijf. Eer die overwonnen was had Prado al een kloof geslagen. Watson werd hier na nog gepasseerd door Vlaanderen en Lawrence. Ondertussen was Jonass er in geslaagd om bij Prado te komen, maar bij de aanloop naar de wave maakte hij een fout en verspeelde zo een mogelijke GP-zege. Hij werd wel tweede voor Lawrence, Vlaanderen en Olsen. Van doninck haalde nu een dikke elfde plaats uit de strijd.