MX World

22/09/2018 13:38 - geplaatst door Stingray

Een achttal jaren geleden trok onze ‘piloot in de kijker’ naar een motorcross die toendertijd georganiseerd werd in zijn streek, en daar is de crossmicrobe overgeslagen.

"Ik was toen ongeveer twaalf jaar oud", weet Nicolas. "En het kriebelde om zelf te beginnen crossen".
Nicolas werd geboren op 19 september 1997, nu dus juist 21 jaar jong, als zoon van Alain De backer en Jacqueline Meert. Hij woont in de Tolstraat te Herzele. Nicolas rijdt op zondag bij MCLB bij de Nieuwelingen mx1 met Honda CRF 270 2014 met nummer 28.

Lees verder onder Thor.

Nicolas is de broer van Christophe Cuypers, Sandra, Marie en Jessica De backer. Hij is de vriend van Maaike en de pluspapa van Jessy en Lenn. "En wij verwachten een zoontje eind december 2018," weet Nicolas. Beroepshalve is hij garagist bij Waasland Auto Noord.

“Ik ben beginnen crossen bij de Vrijetijdsrijders", aldus Nicolas. "Na een gesprek met de zus van mijn vriendin heb ik het besluit genomen om de stap te zetten naar de Nieuwelingen MX1. Dat ging redelijk vlot en mijn zelfvertrouwen groeide, ik kwam regelmatig in de top tien en zelfs in de top vijf van het BK. Tot het noodlot toesloeg en ik me bezeerde in een wedstrijd in Axel. De spier van mijn bil was gescheurd en was verloren. Helaas moest ik helemaal opnieuw beginnen. Sinds een zestal weken rij ik opnieuw, maar het gaat nog niet zo vlot als vorig seizoen. Toch heb ik al de derde podiumplaats behaald op de Interbondenwedstrijd in Wachtebeke. Daar ben ik toch wel blij mee en trots."

"In mijn volledige crosscarri§re tot op heden heb ik een tiental podiumplaatsen behaald. Ik hoop om deze meermaals te herhalen, maar ik werk tot 's avonds 19.00 uur heb ik weinig tijd om te gaan trainen. Als ik al eens een dagje vrij heb maak ik daar natuurlijk gebruik van om op de moto te stappen en te gaan trainen. Ik zou natuurlijk wat graag meer trainen om beter te worden en mijn droom waar te maken, en dat is ooit kampioen worden."

"Naast motorcross hou ik me heel graag bezig aan auto’s, als andere hobby".

"Langs deze weg hartelijk dank aan vriendin Maaike die altijd aan mijn zijde staat en blijft geloven in mij, en samen kijken we uit naar de komst van ons zoontje.
Natuurlijk ook dank aan al mijn supporters, vooral Jessy en Lenn, Sherley als ze tijd heeft en mij steeds aanmoedigt en mijn zelfvertrouwen opbeurt. Dank aan mijn broer en zussen, mijn ouders die me altijd hielpen in het verleden dat ik naar de cross kon, mijn schoonbroers Morthier en Tom en zijn vriendin Heidi, Jacky en Carola, en alle supporters.”