MX World

20/02/2019 19:01 - geplaatst door Stingray

Een hele mondvol, maar in de wandelgangen noemen we het Husqvarna fabrieksteam nog altijd het IceOne Racing team. Eigenlijk zou ik eens aan Pyhronen moeten vragen of deze vlag de lading nog dekt. In elk geval  werd vandaag de foto-shoot en bijkomend persbericht vrij gegeven.

De credits blijken van Marcin Kin en U kan  foto's en tekst zien onder Thor.

Het team van Antii zal bestaan uit drie rijders: de reus Arminas Jasikonis, gewezen wereldkampioen MX2 Pauls Jonass en nieuwkomer Mikkel Haarup. Deze laatste op de Husqvarna FC250. De andere twee uiteraard op de Husqvarna FC450 motor.

Pauls Jonass hoopt dat de gezondheidsperikelen achter de rug liggen bij zijn debuut in de MXGP-klasse. Hij onderging vorig jaar ene knieoperatie. Hij probeert momenteel nog zo veel mogelijk uren te maken op de Husqvarna FC450, want het WK start over goed anderhalve week.

Zijn ploegmakker Jasikonis  reed al enkele wedstrijden, het Open Italiaanse kampioenschap. Arminas stond al eens op het MXGP-podium. een loutere bevestiging van het talent dat we in hem vermoeden. Dat was bij zijn eerste wedstrijd in België, in Moerbeke-Waas. Waarna wij suggereerden om deze ongeslepen diamant een kans te geven. De 21-jarige Litouwer staat wel voor het jaar van de waarheid.

Haarup van zijn kant zal enkel de Europese GP's in de MX2 mee pakken. Hij begon prima aan het seizoen, want Haarup werd tweede in het Italiaanse Open MX2