MX World

22/03/2019 10:46 - geplaatst door Stingray

KTM deel ook mee dat Jeffrey Herlings de komende weken zijn fysieke training zal hervatten, anticiperend op zijn terugkeer in het zadel eind april en zijn rentree in het WK daarop volgend.

Herlings was de afgelopen dagen op het KTM hoofdkwartier om te bezien hoe het verder moet na de complexe operatie van zijn gebroken voet. Wat er uit de bus kwam was dat Herlings wellicht eind april terug op de motor kan zitten. Veel hangt natuurlijk af van het genezingsproces. Ondertussen kan Herlings natuurlijk al wel trainen nu hij een ander gips kreeg aangemeten. Voor zover nu bekend zal Herlings Matterley Basin, Valkenswaard en Italië missen.

Herlings:" Het herstel verloopt goed. Ik kan haast niet wachten om mijn been terug over een motor te gooien. Ik wil zo snel mogelijk terug GP's rijden. Maar ik kan nog niet zeggen vanaf wanneer. Alles hangt af van het gevoel op het ogenblik dat ik  terug met de motor rij. Nu beperk ik me tot fietsen en zwemmen. Zeker is dat we de volgende drie GP's missen. Bovendien willen we ook niet te snel gaan met het risico op een terugval."

Wat er niet staat, maar wat we menen tussen de regels door te lezen, is dat de Amerikaanse nationals zeker voor dit jaar niet meer op Helings' agenda staan.