MX World

16/04/2019 10:31 - geplaatst door Stingray

In een heel zonnig maar fris Oss heeft Henry Jacobi de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross gewonnen. De Kawasaki-rijder wist beide manches op zijn naam te schrijven en hij pakt dus de ‘Redplate’ in deze serie over vier wedstrijden. Adam Sterry kende een goede dag en werd derde in het dag klassement. Roan van de Moosdijk ging erg hard op ‘De Witte Ruijsheuvel’ maar hij kwam alleen de tweede manche aan de finish. De 18-jarige crosser wist de tweede manche heel sterk voor de dag te komen en na een lange tijd op kop te rijden werd hij als derde afgevlagd.

Thor!

Credits: Huub Munsters.

De eerste manche begint heel goed voor Adam die na de holeshot als leider aan de wedstrijd is begonnen maar omdat het starthek niet goed is gevallen volgt er een herstart. Die is in voordeel van Henry want hij was een van de rijders die het starthek hard geraakt en moest dus in de achtervolging. Bij de herstart laat Henry er geen twijfel over bestaan en hij neemt nu na een holeshot de leiding! Roan en Adam komen ook in de kopgroep door de eerste bocht. In de eerste ronde gaat Roan in de fout en hij gaat onderuit. In eerste instantie geen probleem maar als een collega over de motor van Roan rijd raakt deze te erg beschadigd. Hierdoor komt er vroegtijdig een einde aan de wedstrijd van de benjamin van het team. Henry is even de leiding kwijt gemaakt maar hij weet snel de leiding terug in handen te krijgen. Adam heeft de eerste helft van de wedstrijd de derde plaats in handen maar hij maakt een foutje waarbij hij onderuit gaat. Door deze val verliest de Brit een aantal plaatsen en zakt hij terug naar de zesde plaats om even later toch als vijfde over de finish te komen!

In de tweede manche ziet het bijzonder groen in de eerste bocht want Roan neemt de leiding voor teamgenoten Henry en Adam! De eerste helft van de wedstrijd weet Roan de leiding in handen te houden maar dan komt Henry opzetten en de 22-jarige Duitser wint ook de tweede manche. Bijna vijftien minuten kan Adam de derde plaats vast houden maar hij raakt een strobaal waarna hij hard ten val komt. Adam zakt hierdoor terug naar de zesde plaats. In de slotfase komt Roan onderdruk te staan van Jago Geerts. De regerend kampioen weet net voor het bordje met de laatste ronde daarom de tweede plaats over de nemen. Geerts wordt deze manche tweede vlak voor Roan. Twee Kawasaki's op het podium, met Henry die de eerste plaats overall mee naar huis neemt, en Adam keurig derde!

Henry Jacobi: "Ik had weer een goed weekend! Ik strubbelde echt heel erg op zaterdag en het duurde even voor ik me ritme en flow te pakken had. Maar tijdens de kwalificatie race kon ik van bijna laatste terug komen naar een 11e plek. Op zondag begon ik gelijk in een goede flow en kon ik na een slechte start van 15 terug komen naar een 4e plaats! Op zondag had ik eindelijk een goede start waar ik op een derde plek reed tot ik een zware val had. Ik raapte me motor zo snel als ik kon op en heb alles gegeven wat ik in me heb om nog 1 iemand in te halen zodat ik op het podium zou komen. Helaas kwam ik dit weekend weer 1 punt te kort voor het podium maar het rijden was goed!"

Adam Sterry: “Ik strubbelde een beetje om comfortabel te raken op de baan zaterdag. We hebben daarna wat dingen veranderd wat er voor zorgde dat ik me zondag gedurende de dag beter begon te voelen. Op zondag waren mijn starts goed en heb ik fijne wedstrijden gereden, ik moet alleen gaan werken aan mijn snelheid gedurende de manches.”

Roan van de Moosdijk: “Ik voelde me goed na het neerzetten van een eerste tijd! In de eerste manche kwam ik rond plek tien door de eerste bocht en vocht ik mezelf naar voren op een vierde plek. Helaas maakte ik een foutje waardoor ik viel en werd ik als zesde afgevlagd. In de tweede manche viel ik in de tweede bocht waardoor ik erg ver van achter naar voor moest proberen te komen. Ik deed er alles aan en finishte als achtste.”