MX World

22/05/2019 09:27 - geplaatst door Stingray

Dichtbij huis lieten de KTM Diga Junior Racing boys Kay Karssemakers en Emil Weckman puike resultaten optekenen. Karssemakers scoorde in Harfsen zijn derde podium van het seizoen. Voor TJ O’Hare en Avrie Berry draaide de tweede WMX ronde in Portugal uit op een teleurstelling.

In Mantova dook Karssemakers al een eerste keer in de EMX125 Top-10. Ook in Harfsen blonk de Boxtelnaar weer uit in het ONK. Twee keer ging Kay van start buiten de top-10 maar telkens kwam hij onweerstaanbaar oprukken. In beide manches eindigde Karssemakers zo tweede achter eindwinnaar Kjell Verbruggen.
Dat de 125cc rookie progressie blijft boeken, bleek ook uit z’n rondetijden. In de tweede manche zette hij zelfs de snelste ronde van de wedstrijd neer!

Meer onder Thor.

Teammaat Emil Weckman kende een positieve eerste wedstrijddag nadat hij vorige maand in Arco di Trento een kleine kniekwetsuur opliep. De KTM Diga Junior Racing rijder was in Harfsen goed voor de vierde plaats in de eindstand, op slechts zes punten van winnaar René De Jong. Zowel Karssemakers als Weckman strijden dit weekend op het Europese front, ze komen respectievelijk in de vierde en derde ronde van de EMX125 en EMX250 uit in het Franse Saint-Jean d’Angely.

De voorbije EK wedstrijden boden TJ en Avrie een goede gelegenheid om wedstrijdritme op te doen in de aanloop naar de tweede WK race. Vooral Berry, die voordien al in Agueda had gereden, keek uit naar een terugkeer op de harde Portugese baan met de typische rode aarde. Een moeizame 20ste plek in de tijdstraining zette echter de toon voor de jonge Amerikaanse. Slechte starts en een kleine blessure die ze opliep tijdens de tweede manche in de EK wedstrijd in Denemarken vorig weekend bezegelden haar lot. Uiteindelijk zou Avrie 16de en 20ste worden.

TJ, momenteel 8ste in het EK, was in Slagelse in goeden doen in race twee. Op de Crossdromo Internacional kwam ze helaas nooit in haar ritme. Ook zij raakte slecht weg in de openingsreeks. Hoewel O’Hare even 16de was moest ze genoegen nemen met een 17deplaats. Een iets betere start in de herneming bracht weinig soelaas. Hierdoor verliet de #625 WMX rookie Agueda met slechts 7 punten op zak. In de tussenstand bleef de schade voor de gedreven Australische gelukkig beperkt. TJ staat nu immers 13de op amper 2 punten van de 11de.

Kay Karssemakers: “Jammer van mijn starts in Harfsen, maar het rijden ging wel lekker. Net als in Mantova had ik een goed tempo en eindelijk was ik ook constant. Sinds een paar weken zijn we harder en een beetje anders beginnen te trainen. Dat begint nu vruchten af te werpen! Ik kijk uit daarom ook erg uit naar de volgende EMX125-ronde in Frankrijk. “

TJ O ‘Hare: “Eerlijk gezegd was mijn weekend in Portugal zeer teleurstellend. In de eerste race had ik echt een vreselijk slechte start. Na een paar ronden ging ik bovendien nog even onderuit, waardoor ik als 17de finishte. In race 2 was ik weliswaar beter weg, maar het rijden ging gewoon niet goed en eerlijk gezegd reed ik gewoon té langzaam dus finishte ik als 18de. Ik ben helemaal niet blij met dit weekend maar we gaan er lessen uit trekken voor de volgende races.”

Avrie Berry: “Ik kan over dit weekend echt niets positiefs zeggen. Ik hou niet van excuses, maar ik heb afgelopen weekend een kleine blessure opgelopen die me hinderde terwijl ik reed. Maar het is mijn schuld dat ik mentaal niet sterk genoeg was om de pijn te verbijten. De eerste manche had ik een midpack start, verloor een paar posities en werd 16de. In de tweede manche was ik slechtere weg en eindigde ik op de 20ste plaats. Zeer teleurstellende resultaten. Dit is absoluut een ‘wake-up call’ voor mij om veranderingen aan te brengen.”