MX World

23/06/2019 19:13 - geplaatst door Stingray

Met sprekend gemak, zonder veel overschot, heeft Tim Gajser in Teutschenthal beide reeksen gewonnen. Telkens was hij al leider na goed 200 meter wedstrijd. Heel even sloeg ene lichte paniek toe toen hij  viel, maar toen hij weg reed sloot hij de doorgang af voor volger Jeremy Seewer. Voor de rest zag Gasjer niemand in zijn spiegels.

Lees verder onder Thor.

Eerlijk gezegd? Na de fantastische kwalificatie van gisteren hoopte we op spektakel. Niet dus. De enige die voor spektakel zorgde - in beide richtingen - was Julien Lieber. Reed als derde rond, en viel na enkele studieronden Seewer aan met succes. Wij blij, Julien niet want even later zagen we zijn motor aan de kant liggen op de hoogste berg. Vermoedelijk een elleboogbreuk weerhield hem van zijn beste MXGP-resultaat ooit. Pas in de laatste meters flakkerde de strijdlust heel even op toen Arnaud Tonus er in slaagde om Seewer te verrassen. Romain Febvre die even in de fout gegaan was werd nog vierde voor Gauthier Paulin en Glenn Coldenhoff, de revelatie van de kwalificatie gisteren.

Na de val van Lieber werd Jeremy Van Horebeek de beste Belg als achtste. Jeffrey Dewulf - is er een probleem met North Europe - pikte het laatste puntje in voor Jeremy Delince.

In de tweede reeks leidde alweer Gajser. Dit keer was dat voor Pauls Jonass, na zijn zwakke verrichting thuis uit op een revanche. Verderop Tonus, Max Anstie, Paulin en Coldenhoff. Die reden lekker de hele reeks zo gezapig achter mekaar aan. Pas op het einde besefte Paulin dat hij wel eens op het podium kon staan en hij slaagde er zowaar in om Anstie te passeren. Dat was het dan...… Febvre was in de start gevallen en toonde ook al geen grootste vorm. Net als Seewer die vrij vlug een paar plaatsen opschoof maar niet over Arminas Jaskonis geraakte die zevende werd.

Van Horebeeck moest enkel Seewer laten gaan, maar won die tiende plek terug toen Ivo Monticelli af stapte. Voor Dewulf lagen er nu drie dikke punten te wachten maar Delince viel andermaal buiten de rijzen.

En Strijbos? Niet gestart in de eerste reeks. We kregen na de reeks bericht dat er wat aan de Yamaha scheelde. Een euvel dat ook niet opgelost raakte voor de slotreeks en Kevin het dus moest ondergaan. Domme vraag van mij: reservemotor?

Het podium bestond uit Gajser, Tonus - alweer - en Paulin - eindelijk nog eens. Met dit maximum schopt Tim Gajser de deur naar zijn tweede MXGP-titel toch flink open. Al is daar de beer en zijn vel, soms niet altijd een sprookje weet je wel.  Wat we wel aangenaam opmerkten is de sterke prestatie van het Wilvo Yamaha Team en dat van Standing Construct KTM. Met wat meeval voor Monticelli had Tim zijjn drie kleppers de top tien staan.

Ondertussen kunnen de gekwetsten hun wonden likken en de anderen met stokjes leren eten want het volgende tweeluik is richting Indonesië.