MX World

18/09/2019 11:09 - geplaatst door Stingray

WESS, of World Enduro Super Series is een wedstrijdenreeks waar enkel de enduromotor centraal staat. Maar de wedstrijden zijn totaal uiteenlopend kwa karakteristieken. Tot nog toe werden er vijf proeven gereden. Ze begonnen er aan met de Extreme XL Lagares. Dan meer pure enduro op het Trefle Lozerièen. Race drie was de Erzberg Rodeo, gevolgd door de Hixpania Hard Enduro. In juni kregen we dan de befaamde Romaniacs, en zondag staat de zesde proef op de affiche. Een buitenbeentje want gereden op Hawkstone Park.

Op zaterdag worden over de sprint de startposities voor zondag bepaald. Op zondag zelf dienen de rijders twee-en-een-half uur te bikkelen op een baan die rond de 15 minuten rijtijd zal opleveren. Dat alles op en rond het MX-circuit. Vorig jaar won Josep Garcia (nu pas geopereerd aan de vinger) voor Nathan Watson. Watson, die de gekwetste Max Anstie vervangt in de MXoN.

Manuel Lettenbichler voert de stand aan voor Graham Jarvis en Alfredo Gomez. 

Op DEZE website staan ongelooflijk prachtige reportage's van de voorbije wedstrijden. Een must! De foto is van Josep Garcia (credits KTM).