MX World

15/10/2019 14:40 - geplaatst door Stingray

Het was natuurlijk al langer een publiek geheim dat de wegen van Kay Hennekens en Jacky Martens niet meer parallel liepen. Ook was binnenskamers al gedeeltelijk verteld hoe het er eventuele uit zou zien. Husqvarna is de eerste partij die openheid van zaken geeft. Het hele Husqvarna MX2 factory verhaal zal in handen gegeven worden van Nestaan-MX.

Lees verder onder Thor.

Het is meteen een meerjarencontract dat Nestaan-MX en Rockstar Energy Husqvarna bindt. Het team betrekt een nieuwe workshop op de Balendijk in Lommel. De algemene leiding berust bij Kay Hennekens, CEO van Nestaan, een kunststof- en isolatieproducent. Die is al lang betrokken bij het Husqvarna project. Jorgen Rasmussen wordt de team manager. Eigenlijk stapt nagenoeg de hele crew van dit seizoen mee over met Joël De Busser als technisch manager en Ellen bestiert de administratie.

Ook het rijdersbestand blijft ongewijzigd. In het WK MX2 blijven vice-wereldkampioen TK Olsen en Jed Beaton, die  einde seizoen geblesseerd raakte. Kay De Wolf is zeker van een zitje in het EMX250 kampioenschap. De Wolf eindigde dit seizoen als 6de in de EMX125. Iedere rijder krijgt een factory FC 250 onder de kont.

Momenteel zijn zowel de rijders als het team bezig om hun testprogramma af te werken. In het voorjaar van 2020 zullen wellicht enkele voorseizoenswedstrijden gereden worden.

Kay Hennekens, Nestaan-MX teameigenaar: "Het is een hele eer voor ons om het officiële Rockstar Energy Husqvarna MX2-team te runnen. Het is onze taak om de structuur en de steun aan te bieden aan de rijders om op hun best te kunnen presteren. We zijn bovendien het uithangbord van Husqvarna en onze andere sponsors. We beschikken over een geweldige staff, stuk voor stuk mensen met veel ervaring en toewijding. Onze teamleider Rasmus Jorgensen is wel jong, maar hij is enorm gemotiveerd en hij weet perfect wat er nodig is om succes te behalen in de moderne motorcross. Ik ben er van overtuigd dat Nestaan-MX en Rockstar Energy Husqvarna aan de vooravond van een geweldig seizoen 2020 staan."