MX World

25/02/2021 11:21 - geplaatst door Stingray

De Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing's MXGP rijders Thomas Kjer Olsen en Arminas Jasikonis hebben beide genoten van een zeer positieve, maar verschillende wintervoorbereiding voorafgaand aan het 2021 FIM Motorcross Wereldkampioenschap. Met Kjer Olsen die zich snel aanpaste aan de FC 450 terwijl hij zich voorbereidde op zijn eerste seizoen van MXGP-races, keerde Jasikonis onlangs terug op de baan na zijn herstel van een blessure.

Thor!

Credits: Husqvarna, Bavo.

Thomas Kjer Olsen zet zijn professionele carrière voort bij Husqvarna Motorcycles in de MXGP-klasse. Dit na vier zeer succesvolle seizoenen in het MX2 Wereldkampioenschap. Hij wil van bij de start een degelijke indruk maken. De lange Deen was ongetwijfeld een van de best presterende MX2-rijders van de afgelopen jaren. Hij werd derde in het algemeen klassement in zowel de campagnes van 2017 als 2018 voordat hij in 2019 tweede werd. 

Het seizoen 2021 na zes algemene podiumresultaten in 2020, waaronder twee back-to-back GP-overwinningen, sloot TKO ongetwijfeld zijn indrukwekkende MX2-carrière af met een zeer positieve noot. De FC 450-rijder kijkt nu vooruit om zijn stempel te drukken in de MXGP-categorie.

Arminas Jasikonis staat op het punt om zijn derde seizoen van de MXGP-competitie aan te gaan met Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Hij werkt naar een volledige fitheid toe, die hem in staat moet stellen om een uitdaging te worden voor regelmatige podiumresultaten. Na een positieve start van het seizoen 2020 met een derde plaats in de tweede wedstrijd rekende de Litouwer zijn eerste raceoverwinning in de vierde ronde van het kampioenschap aan.

Door in de vijfde ronde als tweede te eindigen, bleef Arminas een podiumbedreiging terwijl die positieve reeks doorging tot een zware val in de negende ronde zijn jaar voortijdig tot een einde bracht. Nu hij een periode van intensieve revalidatie heeft ondergaan, is de 23-jarige onlangs begonnen met het rijden op zijn FC 450 met als doel weer volledig fit te worden voor de eerste ronde van het seizoen 2021.

Thomas Kjer Olsen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Het komende seizoen is echt spannend voor mij nu ik de overstap maak naar de MXGP-klasse. Ik heb een heel productieve winter gehad om aan de FC 450 te wennen en ik ben erg blij met mijn motor en hoe ik me voel tijdens het rijden. Het kostte me wat tijd om me aan te passen, en het was aanvankelijk een uitdaging omdat de motor krachtiger is, maar nu voel ik me echt goed. Met het team hebben we de afgelopen weken goede vorderingen gemaakt. Het wordt mijn eerste jaar in de MXGP, maar ik geloof dat ik in de top 5 kan strijden. Er zijn zeker veel getalenteerde rijders in de klasse en het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik ben klaar voor de uitdaging en ik ' Ik kijk er echt naar uit om de eerste ronde te maken. "

Arminas Jasikonis - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Mijn herstel na mijn ongeval is erg goed verlopen. Sinds mijn crash moest ik vanaf nul beginnen en mijn fysieke conditie opnieuw opbouwen. Dat is een lange weg geweest, maar ik word sterker en fitter en ik ben erg blij met mijn vooruitgang. Ik ben sinds kort terug aan het rijden met de motor. Een geweldige ervaring, en ik zal de dingen stap voor stap blijven doen. Er is geen specifieke datum waarop ik op dit moment weer ga racen. Tot ik in staat ben om op training 30 minuten plus twee ronden in zware omstandigheden te pushen, heeft het geen zin om te racen. Voor MXGP moet je 100% zijn, daar werk ik elke dag naar toe. Ik wil mijn team bedanken voor de steun die ze me hebben gegeven tijdens mijn herstel, ze zijn geweldig voor me geweest. "