MX World

25/02/2021 11:43 - geplaatst door Stingray

Tot op heden is het plan dat op 25 april onze rijders plaats zullen nemen achter een startgrid, ter gelegenheid van de Lacapelle Marival Motocross Masters in de Lot. De race werd wat achteruit gezet om beter aan te sluiten bij de start van hetWK-seizoen

“Om eerlijk te zijn zijn we vandaag een beetje terughoudend op het niveau van 'training. De eerste races staan ​​pas eind april op het programma. We trainen 2-3 keer per week omdat we klaar moeten zijn op de grote dag, maar we zijn niet 100%. Want als het seizoen begint, volgen de races zonder onderbreking! Dat we niet "vol" zijn, belet ons echter niet om het goed te doen ", aldus Christophe Meyer, die sinds september de sportcoach is van de coureurs van het team.

Meer onder Thore, credits Mediacross.

Met een solide ervaring opgedaan in de afgelopen jaren in Enduro en in het zand, werd Christophe, net als alle leden van het team, onaangenaam verrast door het wegvallen van de zandraces. "Daar konden we maar moeilijk mee leven. sinds eind september waren we beginnen  trainen in het zand en tot het einde geloofden we erin! Het was wreed, we hoopten dat de Touquet zou plaatsvinden. Niet dus en dat gaf een morele klap. We moeten nu terugveren omdat er nu een motorcrossseizoen op komst is. Benoit (Paturel) en Luca (Diserens) die niet aan de CSS zouden deelnemen wachtten op ons om de training te hervatten, wat de troepen opnieuw motiveerde ”, vervolgt hij.

Terwijl Nathan Watson en Matheo Miot sinds september niet gestopt waren met rijden naast Lars Van Berkel, waren Benoit Paturel en Luca Diserens nog niet begonnen met hun werk naast Christophe toen het zandprogramma weg viel. Beiden voegen zich snel bij Nathan en Matheo, om zich voor te bereiden op het motorcrossseizoen. Waarin Nathan en Benoit in MXGP zullen rijden, terwijl Luca en Matheo zullen deelnemen aan het Europese EMX 250 kampioenschap.

"Ik kende Benoit niet, we leren elkaar kennen. voor een korte maand. Hij is een andere jongen dan Nathan (Watson) die ik goed ken. Ze zullen het goed met elkaar kunnen vinden. Ik ben erg blij met onze vier piloten. Luca is bij mij sinds het begin van het jaar, en met Matheo, die ik al een jaar bij me heb, gaat alles goed.  We komen terug van twee goede weken in het Zuiden met Antoine Meo en daarna ontmoeten we elkaar voor twee weken in Normandië. Elke keer is er een sterke samenhang en houd ik vast aan deze groepsgeest die ons alleen maar sterker kan maken.​ De komst van een coach binnen het Honda France SR Motoblouz-team heeft het team naar een nieuw niveau gebracht, wat Josse Sallefranque verwelkomt.

“Onze coureurs beschikken over alle voorwaarden om zich goed voor te bereiden, met een echte teamgeest. Een team dat niet zou zijn wat het vandaag is zonder de hulp en steun van onze partners, die ik nogmaals wil bedanken voor hun betrokkenheid. We kunnen allemaal niet wachten tot de races worden hervat. "

Wat betreft de kalender publiceerden de federaties onlangs een herziene versie van het wedstrijdprogramma. Het is moeilijk te zeggen of deze versies vast zijn of zullen evolueren, afhankelijk van de evolutie van de gezondheidssituatie in de verschillende landen. U zult ook vergelijkbare data opmerken voor MXGP en Elite; U moet weten dat de kalenders nog kunnen evolueren en dat er net als in voorgaande jaren een puntoverdracht zal plaatsvinden in Elite in geval van een conflict.

Dit is de kalender, zoals vastgelegd op 20 februari:

2 mei: Elite Bitche

23 mei: MXGP en EMX 250 Nederland (Oss)

6 juni: Elite Foolz

13 juni: MXGP en EMX 250 Rusland (Orlyonok)

20 juni: MXGP en EMX 250 Letland (Kegums)

27 juni: Elite Ernée

4 juli: MXGP Azië (Borobudur)

11 juli: MXGP Indonesia (Bali) en Elite Magescq

14 juli: Elite Castelnau de Lévis

18 juli: Elite Rauville la Place

25 juli: MXGP Tsjechië (Loket)

1 augustus: MXGP en EMX 250 België (Lommel) en Elite Romagne

8 augustus: MXGP en EMX 250 Zweden (Uddevalla)

22 augustus: MXGP en EMX 250 Finland (Litti-KymiRing)

29 augustus: MXGP en EMX 250 Rusland (Igora Drive)

12 september: MXGP Turkije (Afyonkarahisar)

19 september: MXGP (wordt nog aangekondigd)

26 september: Motocross of Nations (Italië)

3 oktober: MXGP en EMX 250 Duitsland (Teutschenthal)

10 oktober: MXGP en EMX 250 Frankrijk (St Jean d´Angely)

17 oktober: MXGP Spanje (Intu Xanadu-Arroyomolinos) en Elite Villars

24 oktober: MXGP en EMX 250 Portugal (Agueda)

31 oktober: MXGP Italië

7 november: MXGP China

21 november: MXGP Argentinië