MX World

02/04/2021 13:32 - geplaatst door Stingray

De gretigheid van Kawasaki MXGP-fans om het racen opnieuw te zien hervatten, wordt alleen geëvenaard door die van de rijders en teams die wachten op hun eerste kans om terug te keren naar de competitie - niemand meer dan het Monster Energy Kawasaki Racing Team.
Met meer dan een decennium als officiële fabrieksinschrijving voor Kawasaki in MXGP, heeft het Thierry Chizat Suzzoni-run-team zojuist zijn nieuwe motorstyling en rijderskledingpakket op formele basis onthuld met officiële afbeeldingen en een teamlanceringsvideo, opgenomen op het Nederlandse hoofdkantoor van het team in Schijndel en hun lokale testbaan.
Optimistisch dankzij het pre-season succes voor Romain Febvre, die het Italiaanse internationale kampioenschap over drie evenementen veilig stelde, verwelkomt het team ook een renner uit dat land, Ivo Monticelli, die zijn debuut maakte voor KRT in 2021.

HIER een korte clip van het team. De fotogalerij is afkomstig van Steve Bauerschmidt.
De technisch manager van KRT, Vincent Bereni, benadrukte de nieuwe teamstructuur en zei:

"Het is altijd spannend om aan een nieuw seizoen te beginnen en het nieuwe ontwerp van de motor, het team en de rijders te zien.
We hebben Ivo Monticelli als nieuwe rijder naast RF3 voor 2021. Hij verbetert elke keer dat hij op de KX450-SR rijdt en we hebben stap voor stap veranderingen en updates op zijn fiets aangebracht. We zijn erg blij met de houding en toewijding van Ivo; hij past perfect bij het team en zijn harde werk wordt beloond. Wat betreft RF3, we hebben nu een volledig seizoen samen en we zijn het eens over gebieden die verbeterd moeten worden. In de winter verliepen de tests erg goed en we introduceerden enkele nieuwe evoluties, voornamelijk aan de chassiszijde.
Technisch gezien is het elk jaar erg belangrijk om pre-season races te doen, dus het team besloot zich aan te melden voor het Italiaanse internationale kampioenschap om onze motoren en rijders in echte raceomstandigheden te laten rijden. Het winnen van de serie met RF en het behalen van de derde plaats door Ivo was geweldig, en zeer positief voor al onze partners, vooral Monster Energy en onze Italiaanse teampartners zoals Vertex, Braking, Blackbird, CRM en Alpinestars die uitstekend werk hebben geleverd met hun nieuwe 2021-ontwerp voor ons. Als team voelen we ons als gekooide leeuwen die klaar zijn voor de strijd. Het was spannend voor al het personeel om onze voeten nat te krijgen tijdens die races. We hebben een positieve winter gehad en we kunnen niet wachten om onze campagne voor 2021 te starten. "

Teameigenaar - en nu ook Team Manager - Thierry Chizat Suzzoni, concludeerde:

“We hebben 12 jaar lang samengewerkt met Kawasaki en het is altijd een genoegen om aan een nieuw seizoen te beginnen aan het hoofd van Monster Energy Kawasaki Racing Team. Persoonlijk ben ik er trots op dat ik een geweldig technisch team heb met trouwe en gepassioneerde mensen die een geweldige ervaring hebben met competitie. Romain reed vorig jaar voor ons en we hebben al veel geleerd samen. Met technische assistentie van KHI in Japan hebben we zeer competitieve fabrieksfietsen om op te vertrouwen. Als partner van Romain is Ivo dit jaar bij ons gekomen. Hij heeft een goede ervaring, we hebben er alle vertrouwen in dat hij met onze steun sterke vooruitgang zal boeken. We kijken ernaar uit om in de paddock aan te komen voor de eerste GP en ik bedank al onze partners die al zoveel jaren trouw zijn gebleven ”.