MX World

15/06/2021 08:13 - geplaatst door Stingray

Mathys Boisrame (Boiramee uitgesproken) liet zich meteen opmerken in Rusland. Voor het F&H Kawasaki rapport: Thor!

Mathys Boisrame: “Het was een goede dag met de snelste rondetijd vanmorgen en daarna twee fatsoenlijke starts. Ik maakte een paar kleine foutjes, maar mijn snelheid was beide manches goed. De baan was niet gemakkelijk, dus ik ben blij dat ik op het eerste podium van het seizoen sta. Soms ben ik een beetje te agressief. Daar ben ik samen met Marc (de Reuver) en het team mee bezig en vandaag was iedereen blij met het resultaat. Het team is als een tweede thuis voor mij. We hebben zo'n goede connectie en werken in zeer goede omstandigheden om een ​​goed seizoen voor te bereiden. Nu hebben we twee weken om weer aan onze starts te werken voor de volgende GP in Matterley.”

Roan van de Moosdijk: “Mathys en ik zijn gewend om 1-2 te zijn in de tijdtraining en dat gaf ons de keuze voor de binnenpoortjes. Het werkte heel goed in de eerste race, omdat ik in bocht één de binnenlijn kon nemen om als vierde te eindigen en ik werd snel derde. De baan was niet gemakkelijk om het verschil te maken. Ik heb geprobeerd om voor de tweede plaats te gaan, maar het is een lang seizoen en uiteindelijk was het verstandiger om genoegen te nemen met de derde plaats. Mijn tweede start was niet zo goed, maar ik maakte een aantal goede vroege passes. Tegen het einde van de race begon ik een paar kleine fouten te maken en Mathys en Fernandez pushten heel hard, dus ik besloot dat het verstandiger was om genoegen te nemen met de vierde plaats. Nu kijk ik uit naar Matterley. Ik race daar al lang en deed het altijd goed, dus ik kijk ernaar uit om de goede resultaten voort te zetten."

Mikkel Haarup: “Het viel mee; Ik heb in beide manches punten behaald, maar ik moet die ene snelle ronde tijdens de kwalificatie verbeteren om een ​​betere gate te verdienen. Vijftiende algemeen is niet de plaats waar ik wil zijn. Ook niet de plaats waarvan ik kan zijn. Ik ben gezond en fit en ik weet dat zodra de starts lukken, ik in de top vijf zal staan. Mijn voorbereiding verliep goed tot de crash in Mantova in het voorjaar. Het kost tijd om weer in het ritme te komen. Ik heb veel van de trainingen gemist. Om in de eerste GP als vijftiende overall te eindigen, is beter dan ik had kunnen hopen direct na de grote crash."