MX World

14/09/2021 18:32 - geplaatst door Stingray

Vandaag is officieel bekend gemaakt wat iedereen schijnbaar al wist: aan het eind van het seizoen hangt Antonio Cairoli de helm aan de haak. Ook MXWORLD wist hoe de vork aan de steel zat, maar uit respect voor  de kampioen maken we het bekend van zodra het licht op groen stond.

En nu we de tweede helft van het huidige seizoen aan snijden blijft de vraag of hij op 9 titels blijft steken, of hij - met zijn huidige derde plaats - in staat is om de 10 vol te maken. In elk geval rijdt hij zondag zo goed als voor eigen volk in Riola Sardo, darana is hij met Alessandro Lupino en Mattia Guadagnini kandidaat winnaar voor de MXoN en het WK wordt op het einde helemaal een Italiaanse bedoening. 

Hoe dan ook, het is een voorrecht om de carrière van Antonio van dichtbij mee te mogen beleven. Van die vallende sukkel bij onze eerste GP in Zolder op de 125 tot de negenvoudige wereldkampioen. Een groot kampioen! En net zo bescheiden als hij groot is. Mooie mens.....

Buona fortuna Antonio!

Zijn verklaring leest U onder Thor.

Antonio Cairoli (tijdens de persconferentie):  “Ik moet je echt zeggen: het was geen gemakkelijke beslissing om te nemen, maar de tijd is gekomen om een ​​hoofdstuk van mijn leven af ​​te sluiten en een ander te openen. Het kan niet altijd Speed, Mud & Glory zijn. Ik heb er nooit bij stilgestaan ​​hoe dit moment zou zijn geweest en nu is het een beetje indrukwekkend om hier voor je te staan. Jullie weten dat ik er niet echt van hou om in het openbaar over mezelf te praten. Maar als publieke figuur ben  inderdaad een belangrijk, fundamenteel onderdeel geweest in de laatste 18 jaar. Nu heb ik meer tijd voor Chase, voor Jill en voor mezelf. Mijn gedachten gaan uit naar mijn moeder, mijn vader, mijn familie; in die jaren op Sicilië toen de eerste races slechts een droom en een opoffering waren, voor iedereen. Elke keer als ik een titel won, gingen mijn gedachten naar hen uit; er zijn negen titels binnengekomen, iets dat ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik heb altijd gezegd dat cijfers en statistieken me niet veel zeggen, en ik denk het echt... Ik leef in het moment en de overwinning is slechts het resultaat van het werk dat ik elke dag met passie doe. Ik zou natuurlijk graag nog een keer winnen, maar het zou niet veel toevoegen aan wie ik ben. Mijn eerste titel was al iets ongelooflijks, de realisatie van een droom voor mij en mijn gezin. Kort daarvoor, op mijn negentiende, stond ik op het punt te stoppen, toen gaf de oproep van het team van De Carli een nieuwe impuls aan mijn carrière. Die dag in oktober veranderde mijn leven en na achttien jaar zijn we hier nog steeds, werkend en vechtend, proberend om nog een titel te winnen met hetzelfde team: iets unieks in de geschiedenis van onze sport en onze motivatie voor deze uitdaging is altijd dezelfde, zoals de eerste dag. Op deze reis had ik het geluk om speciale mensen te ontmoeten, en naast Claudio, zijn team en zijn familie, wil ik Pit Beirer bedanken, een uitzonderlijk persoon die van fundamenteel belang is geweest om ons vanaf dag een deel van de KTM-familie te laten voelen. Ik blijf zeker in de omgeving, motorcross is nog steeds mijn leven, het zal mijn grote passie blijven en met KTM zal ik mijn reis voortzetten, zij het in een andere rol. Tot slot wil ik iedereen bedanken die me in dit avontuur heeft geholpen, en de vele fans die me altijd de opdracht hebben gegeven om 222% te geven. Ik heb nog veel dingen te doen in het leven na 2021, maar in de tussentijd is er nog een doel waar we aan moeten denken... bedankt jongens!" 

Pit Beirer - directeur motorsport: "Ons verhaal begon op een indrukwekkende manier. Toen Tony naar KTM kwam hadden en we nog steeds geen titel in de koningsklasse gewonnen. We waren ook bezig om de KTM 350 SX-F te ontwikkelen. Er waren dus twee uitdagingen te overwinnen! Om vervolgens vijf opeenvolgende kampioenschappen te winnen en het 350-concept te vestigen, was een grote mijlpaal voor ons. In de loop der jaren werd de relatie hechter en groeide de vriendschap nog meer. Veel van ons succes, zowel in de V.S. en in MXGP is er gekomen vanwege die eerste jaren met Tony en het geloof dat hij in ons had en de visie voor de toekomst. Het is iets dat we niet zijn vergeten en niet zullen vergeten."

Robert Jonas, VP Motorsports Offroad: "We zijn enorm trots dat we zo'n belangrijk onderdeel zijn geweest van Tony's carrièreverhaal. Dat we zoveel hebben bijgedragen aan een van de beste motorcrossers die de sport ooit heeft gezien. We gingen samen werken met een motorfiets die op dat moment bijna een gok was voor het hoogste niveau van het wereldkampioenschap. Ik denk niet dat we ons het succes hadden kunnen voorstellen dat zou komen, en hoe Tony in staat was om indrukte maken in de MXGP. Hij heeft fans over de hele wereld en enkele van de grootste zijn hier in de fabriek. Het zal vreemd zijn om die oranje # 222 volgend seizoen niet meer op de baan te zien. Maar zijn passie voor rijden en zijn ervaring zullen nog steeds grote troeven voor ons zijn. Het verhaal eindigt hier niet helemaal."