MX World

28/11/2021 10:42 - geplaatst door Stingray

Onder Thor treft U het formele verslag aan, van de persdienst van de SX de Paris. Zelf konden we via een stream de wedstrijden volgen. Tenminste tot na de tweede reeks, want het boeide ons niet meer. Dat is een strikt persoonlijke indruk. In circuit dat niet echt bekoorde, een zuivere Franse aangelegenheid (ze hebben beste wel goeie SX-rijders) en een aantal GP-rijders die het er wel/niet goed van af brachten (Febvre bv. in het laatste geval). Ik  heb het eens uitgerekend. tussen 4.30 en iets na zessen kreeg je welgeteld  52 minuten echte sport. De prequell en de kleintjes niet mee gerekend. Afijn ieder zijn goesting en smaak, maar we hebben de finale niet uitgekeken. Lees daarom gewoon verder onder Thor, zoals de persman ter plaatste het meende gezien te hebben. P.S.: de gebroeders Coenen waren er niet.

Voor de derde keer in de lange geschiedenis van de Paris Supercross is Marvin Musquin de koning van Parijs, aangezien hij het evenement won voor de 20.000 fans die het evenement bijwonen in de Paris la Defense Arena. De fans vieren hun helden en brengen hun enthousiasme de hele dag mee, nadat ze het evenement vorig jaar hadden gemist.

Mooie races, mooie winnaars, enthousiaste fans en een stadion 'volgeboekt' waren de sleutels van een succesvolle Supercross! Dankzij de Franse rijders die in beide klassen voor de overwinning strijden, was het publiek opgewonden en vierden met enthousiasme het laatste officiële optreden van Antonio Cairoli, die tijdens zijn laatste race een podiumplaats behaalde.

Terug in de Franse hoofdstad was Marvin Musquin vandaag onverslaanbaar! De snelste rijder tijdens de Superpole-sessie, hij domineert de drie SX1-races om zijn derde overwinning in Parijs na 2016 en 2017 te behalen. Achter hem was er een geweldige strijd om de tweede positie tussen Cédric Soubeyras en Justin Brayton. Beiden waren strak in de punten voor de laatste race, want Justin ging 2/3 en Cédric 3/2. Ze streden opnieuw de hele race lang in de derde heat. Het duel eindigde in het voordeel van Cédric toen Justin een fout maakte in de laatste ronde. Op de vierde positie voegde Antonio Cairoli zich bij Justin en passeerde hem om zijn Pro-carrière op een racepodium te beëindigen! Musquin, Soubeyras en Brayton, dit is het SX1-podium van deze 38e editie. Helaas kwam Romain Febvre tijdens de tweede race zwaar ten val, terwijl hij op de tweede plaats lag.

In de S2-klasse behaalde de Amerikaan Kyle Peters ook een driedubbele overwinning. Hij is de nieuwe prins van Parijs. Maxime Renaux reed geweldige races voor zijn allereerste Supercross en laat zien hoe goed hij ook in SX kan zijn met een tweede overall. Derde werd Kevin Moranz, die de hele dag regelmatig was.

Volgend jaar vindt de 39e editie van de Paris Supercross plaats op 12 en 13 november.