MX World

23/05/2022 09:40 - geplaatst door Stingray

Gyan Doensen heeft het klaar gespeeld om in zijn eentje een vloot Belgen in te pakken. Doensen won op het RES Circuit beide Masters reeksen. De eerste voor Jarne Bervoets, de tweede voor Ian Ampoorter. U mist wellicht een naam, die van Douwe Van Mechgelen. Hij was intrinsiek de snelste van de top vijf, maar twee fouten kosten hem wellicht de dagzege. Hij werd nu tweede voor Ampoorter, Tyla Van De Poel en Bervoets. 

We genoten ongelooflijk veel van Lotte Van Drunen. Ze zette de reeksen twee keer naar haar hand. Ze moest héél diep gaan om in de finale Baptiste Beernaert af te houden. Rondenlang reden ze wiel aan wiel. Mirco ten Kate werd derde algemeen. Louis Beernaert en Maeron Peters werden vijf en zes.

In de 250 was Kjelle Verbruggen de winnaar voor Jaap Janssen en Jeremy Knuiman. In de MX1 moest Sven van de Mierden in de slotreeks toch fel doorgaan om een matige start om te buiten in de zege. Hij had ook al de eerste manche gewonnen en gaat in de eindstand Freek van de Vlist en Rene De Jong vooraf.