MX World

23/05/2022 11:08 - geplaatst door Stingray

Het Spaanse Elite Motocross Kampioenschap is deze zondag afgesloten in Bellpuig. Met zeer hoge temperaturen, schommelend rond de 38º, is deze race verreden. Tot deze laatste afspraak was er niets duidelijk en in de drie categorieën moesten de piloten die in 2022 de gouden, zilveren en bronzen medailles zouden pakken, nog worden bepaald.

Jose Butron werd tweede achter Ruben Fernandez maar won de tweede reeks. Butron werd  voor de veertiende keer kampioen van Spanje, dit keer voor Carlos Campano en  Nil Arcarons.

Drama in de MX2 waar leider Samuel Nilsson zich kwetste en niet kon starten. De eerste race werd gewonnen door Yago Martinez, de tweede door David Braceras, die in extremis de titel over nam van Nilsson. Gerard Congost werd derde.